На Луганщині мешканця Новопскова судитимуть за хабар поліцейському

Новопсковським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця за фактом пропозиції та надання ним неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 369 КК України) та за фактом придбання, виготовлення, зберігання наркотичних засобів (ч. 1 ст. 309 КК України).

Встановлено, що раніше судимий мешканець смт Новопсков Луганської області незаконно придбав, виготовив та зберігав наркотичні засоби. Відомості за вказаним фактом були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 309 КК України.

Того ж дня правопорушник, усвідомлюючи неминуче настання кримінальної відповідальності за вказаний злочин, прийшов за місцем розташування відділу поліції, де запропонував та надав співробітнику Новопсковського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Луганській області неправомірну вигоду у розмірі 1600 гривень з метою вирішення питання щодо непритягнення його до кримінальної відповідальності за вказаним фактом (ч. 1 ст. 309 КК України).

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні, направлено до суду.

Довідково: санкцією ч. 1 ст. 309 КК України передбачено покарання у виді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправны роботи на строк до 2 років, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк; санкцією ч. 1 ст. 369 КК України передбачено покарання у виді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Новопсковського відділу
Старобілської місцевої прокуратури)

You may also like...