Мешканця Сєвєродонецька, судитимуть за посів та зберігання наркотичних засобів

Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного посіву та вирощування особливо небезпечного наркотичного засобу (ч. 1 ст. 310 КК України) та його незаконного виготовлення та зберігання (ч. 2 ст. 309 КК України).

Встановлено, що у лютому 2016 року місцевий мешканець здійснив незаконний посів та вирощування конопель, замовивши попередньо насіння у невідомої особи через мережу інтернет.

конопля

У листопаді 2016 року молодик за місцем свого мешкання у кімнаті спальні та на балконі збудував 5 спеціальних споруд (гроубоксів), які обладнав спеціальними приладами для освітлення та вентиляції, що створюють умови для вирощування рослин роду коноплі у штучних умовах. Надалі посіяв насіння рослин коноплі, доглядав за посівами і сходами, проводив культивацію з метою виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу, обіг якого заборонено – канабісу, для особистого вживання, без мети збуту.

Після цього засушив верхівки рослин роду конопель та шляхом подрібнення сухих фрагментів рослин коноплі виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, який зберігав за місцем свого мешкання для особистого вживання, без мети збуту, до моменту вилучення співробітниками Національної поліції.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 310 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років; санкція ч. 2 ст. 309 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Прес-служба прокуратури Луганської області
(за матеріалами Сєвєродонецької місцевої прокуратури)

You may also like...