Розпочато спецрозслідування стосовно т. зв. начальника «Управління громадської безпеки МВС «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області отримано дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом участі громадянина України у діяльності терористичної організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Встановлено, що у 2015 році громадянин України ініціював та надав згоду на призначення його на посаду так званого начальника «Управління громадської безпеки Міністерства внутрішніх справ ЛНР», яку обіймає і дотепер.

Перебуваючи на вказаній посаді, він вчиняє дії, направлені на участь у діяльності терористичної організації «ЛНР», а саме виконує обов’язки посадової особи незаконно утвореного правоохоронного органу терористичної організації «ЛНР», організовує діяльність незаконно створеного «Управління громадської безпеки МВС ЛНР», порушуючи конституційні права громадян України, які мешкають на тимчасово окупованій території Луганської області.

Прокуратурою області вказаному громадянину повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України, та, оскільки він переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, його оголошено у розшук.

Процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні здійснюється прокуратурою Луганської області.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...