На Луганщині судитимуть жінку, через недбалість якої вбили її дитину

Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний акт стосовно мешканки Станично-Луганського району за обвинуваченням останньої у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 166 КК України, тобто злісного невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки.

Нагадаємо, що у лютому 2017 року мешканка Станично-Луганського району, перебуваючи у селі Валуйське, спільно зі своїм цивільним чоловіком розпивали алкогольні напої з раніше знайомою особою в її помешканні. Разом з ними перебувала 3-місячна дитина. Мати дитини та її цивільний чоловік залишили голодне немовля з господаркою дома, а повернувшись не знайшли своєї дитини, при цьому візочок та інші речі знаходились на місцях.

З’ясувалось, що зголоднілий хлопчик почав плакати, чим роздратував господарку дома, яка перебувала у стані сильного алкогольного сп’яніння. Роздратована сп’яніла жінка завдала дитині кілька ударів ножем, внаслідок чого хлопчик помер.

Злісне невиконання матір’ю своїх обов’язків по догляду за дитиною, а саме залишення голодного немовляти з чужою жінкою у стані алкогольного сп’яніння, призвели до тяжких наслідків, а саме смерті дитини.

Довідково: санкція ст. 166 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк від 2 до 5 років або позбавлення волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Луганської області

You may also like...