Про кримінальні правопорушення на території Луганської області станом на 4 жовтня 2017 року

Протягом доби поліцією було зареєстровано 268 повідомлень, з яких 25 – внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

ОБСТРІЛИ: за інформацією, наданою оперативним штабом з питань АТО ГУНП, поліцією зареєстровано три факти обстрілів території Луганщини, що підконтрольна українській владі.

Бойовики відкривали вогонь зі стрілецької зброї та з міномету калібру 82 мм по околицях с. Кримське та с. Трьохізбенка Новоайдарського району. Внаслідок обстрілу отримав поранення військовослужбовець ЗСУ, якого госпіталізовано до військового шпиталю.

Всі зареєстровані факти обстрілів внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 258 КК України «Терористичний акт».

РОЗКРИТІ ЗЛОЧИНИ:

ГРАБІЖ:

До Рубіжанського відділу поліції звернувся 26-річний місцевий мешканець та повідомив про те, що 02.10.2017 о 23.20 у приміщені магазину «Смачна хата», що по вул. Менделєєва м. Рубіжне, невідомий чоловік, відкрито заволодів його грошовими коштами у сумі 500 грн. В ході проведення слідчо-оперативних дій співробітники Рубіжанського відділу поліції викрили та затримали підозрюваного, ним виявився 26-річний рубіжанін. Затриманий зізнався у скоєні злочину, у нього вилучені речові докази. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу відносно останнього. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ст. 186 КК України «Грабіж».

КРАДІЖКА:

Оперативники Лисичанського відділу поліції викрили та затримали 33-річного місцевого мешканця, який з колодязю зв’язку ПАТ «Укртелеком» м. Лисичанська скоїв крадіжку 290 м кабелю. За даним фактом тривають слідчі дії у кримінальному провадженні відкритому за статтею 185 КК України «Крадіжка». Натепер вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

НЕЗАКОННЕ ПОВОДЖЕННЯ ЗІ ЗБРОЄЮ, БОЙОВИМИ ПРИПАСАМИ ТА ВИБУХОВИМИ РЕЧОВИНАМИ:

В лісовому масиві, що поблизу смт. Станиці-Луганської, в непрацюючій трансформаторній шахті в ході реалізації оперативної інформації співробітники СБУ спільно з військовослужбовцями ЗСУ та оперативниками Станично Луганського відділу поліції виявили та вилучили 2 ящика з пострілами «ОГ-9М» у кількості 20 шт., гранатою «Ф-1», запалом «УЗРГМ», гранатою «РКГ», ручкою до гранати «РКГ» та порохові заряди «ПГ-9 П №10-88Б» у кількості 5 шт.

Оперативники Лисичанського відділу поліції під час проведення санкціонованого обшуку по вул. Садова, де мешкає 24-річний чоловік, виявили та вилучили патрон до «АК» калібру 5,45 мм та пневматичну рушницю «HATSAN MOD.55 S CR № 09379».

Співробітниками Новоайдарського відділу поліції спільно з працівниками СБУ в 200-х метрах від будинку по вул. Центральній с. Трьохізбенка, у землі на глибині 20 см виявлено та вилучено дерев’яний ящик з боєприпасами: 2 димові міни «ДМ-11», 3 сигнальні міни «СМ-УЧ», 3 сигнальні міни без маркування, 3 механічні підривники в пластиковому корпусі, 1 механічний підривник «МВ», 2 реактивні протитанкові гранати «РПГ-22», міна «МОН-50» без підривника, міна «ОЗМ-72» без підривника, міна «ТМ-62М» та підривник до неї «МВЧ-62».

Вилучене направлено до НДЕКЦ. Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

НАРКОЗЛОЧИНИ:

Співробітники Управління протидії наркозлочинності ГУНП спільно з оперативниками Лисичанського відділу поліції під час проведення санкціонованого обшуку у будинку по вул. 9-го травня, де мешкає 34-річний чоловік, виявили та вилучили 2 кг марихуани.

Співробітники Лисичанського відділу поліції під час проведення особистого огляду 41-річного місцевого мешканця виявили та вилучили 20 г марихуани;

Співробітниками Управління протидії наркозлочинності ГУНП вивили та вилучили у 28-річного місцевого мешканця психотропну речовину «апрофен» вагою 1,0356 г.

Оперативники Кремінського відділу поліцїі:

– під час проведення санкціонованого обшуку будинку у с. Боровеньки, де мешкає 42-річний чоловік, виявили та вилучили 400 г марихуани;

– під час проведення санкціонованого обшуку будинку у с.Єпіфанівка, де мешкає 42-річний чоловік, виявили та вилучили 100 г марихуани.

Співробітники Новоайдарського відділу поліції:

– з бійцями батальйону «Полтава» ГУНП в Полтавській області в ході проведення особистого огляду 30-річного мешканця с. Троїцьке виявили та вилучили 5 г марихуани;

– з бійцями батальйону «Луганськ-1» ГУНП в ході проведення особистого огляду 21-річного мешканця м. Щастя виявили та вилучили 5 г марихуани.

Оперативники Рубіжанського відділу поліції під час проведення санкціонованого обшуку будинку по вул. Визволителів, де мешкає 41-річний чоловік, виявили та вилучили 100 г марихуани.

Вилучене направлено до НДЕКЦ. Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст.309 КК України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

НЕ РОЗКРИТІ ЗЛОЧИНИ:

КРАДІЖКИ:

До Станично-Луганського відділу поліції надійшло повідомлення керівництва ПАТ «Укртелеком»про те, що невідома особа з колодязю зв’язку, біля будинку по вул. Миру с. Велика Чернігівка, скоїла крадіжку 880 м телефонного кабелю.

У Новопсковському районі невідома особа з подвір’я будинку с. Новорозсош скоїла крадіжку електронасосу.

У м. Сєвєродонецьк невідома особа проникла до квартири по вул. Гагаріна звідки скоїла крадіжку грошових коштів.

У м. Попасна невідома особа з подвір’я дачного будинку по вул. Миру скоїла крадіжку виробів з металу.

У м. Гірське невідома особа проникла до будинку по вул. Медова звідки скоїла крадіжку 4-х пічних плит.

У м. Кремінна невідома особа проникла до будинку по вул. Володарського звідки скоїла крадіжку пральної машинки, 4 коліс від легкового автомобіля та грошових коштів.

У м. Лисичанськ невідома особа з подвір’я будинку по вул. Козаченка скоїла крадіжку виробів з металу.

У Старобільському районі невідома особа проникла до будинку у с. Калмиківка по вул. Аграрна звідки скоїла крадіжку мобільного телефону та грошових коштів.

Дані факти внесені до ЄРДР та кваліфіковані за ст. 185 КК України «Крадіжка». Вживаються заходи щодо розшуку та затримання осіб причетних до скоєння даних кримінальних правопорушень.

Відділ комунікації поліції Луганської області

 

You may also like...