Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 02.10.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 8 632 заяви про злочини. Вжитими заходами 884 або (34,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, 10 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, сім розбійних нападів, 30 пограбувань та п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 3 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці та 24 набої.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 33 особи, у яких вилучено 1,4 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, учинені в громадських місцях, притягнуто 1 227 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 23 особи.

Упродовж минулої доби порушено 49 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 23 – у сфері службової діяльності, у тому числі 7 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 203 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 39 осіб загинуло та 235 – травмовано.

На Одещині працівники міліції знайшли в озері тіло невідомого чоловіка. Ним виявився 44-річний житель міста Ізмаїл. За підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя згаданого міста та громадянина Російської Федерації. Вони аби заволодіти квартирою потерпілого, спочатку задушили його, а потім тіло викинули до озера.

У Солом’янському районі міста Києва в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 28-річного громадянина Республіки Молдова. Попередньо з’ясовано, що він під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, завдав ножові поранення киянину . Потерпілого госпіталізовано.

У Вовчанському районі Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 51-річного місцевого жителя, який раніше вже мав непорозуміння із Законом. З’ясувалося, що затриманий у будинку своєї співмешканки зґвалтував її п’ятирічну донечку.

У Києві оперативники затримали 18-річного місцевого жителя, у якого вилучили 1 грам героїну.

Конструктор продав комерційну таємницю за мільйон

За матеріалами Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України в місті Києві та прокуратурою Дарницького району порушено кримінальну справу відносно головного конструктора товариства з обмеженою відповідальністю. Він у 2005 році, перебуваючи на посаді головного конструктора державного підприємства, незаконно передав науково-технічну документацію спеціального призначення згаданому товариству, чим завдав збитки державі на суму понад один мільйон гривень. Наразі за ознаками злочинів порушено справу передбачених статтями 232 і ч.2 та 364 КК України – «Розголошення комерційної таємниці» та «Зловживання владою або службовим становищем».

Мільйон гривень за не виконану роботу

За матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України в Тернопільській області та прокуратурою міста порушено кримінальну справу відносно посадових осіб одного товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в минулому році отримали від місцевих жителів близько 1,1 мільйона гривень на будівництво житлового будинку й незаконно перерахували їх товариству з обмеженою відповідальністю за виконання будівельно-монтажних робіт (фактично не виконані). За ознаками злочину порушено справу за статтею 364 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем».

Постраждалі від аварії на ЧАЕС «допомогли» нажитись чиновникам

За матеріалами управління оперативних розробок Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України та прокуратурою Херсонської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.210 КК України – «Порушення законодавства про бюджетну систему України» відносно посадових осіб приватного підприємства. Вони, у ході виконання державної програми із забезпечення житлом осіб, які постраждали від наслідків Чорнобильської катастрофи (будівництво житлових будинків у місті Феодосії Автономної Республіки Крим), використали не за призначенням 2,5 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Договір розірвала, гроші клієнта привласнила

Прокуратурою Чернівецької області За матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернівецькій області та прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.5 ст.191 і ч.1 ст.209 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та «Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом» відносно спеціаліста з оперативного обслуговування індивідуального бізнесу Чернівецької філії одного комерційного банку. Вона упродовж двох останніх років, у порушення вимог Закону України «Про банки і банківську діяльність», незаконно розірвала депозитні договори з декількома клієнтами зазначеного банку, без відома останніх закрила їх депозитні рахунки й за прибутковими та видатковими контрольними талонами, що містили недостовірні відомості, зняла 678,8 тисяч гривень, які в подальшому привласнила.

ДЗГ МВС України

You may also like...