Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 01.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 001 заява про злочини. Вжитими заходами 1 371 або (45,7%) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 6 вбивств, 6 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень,11 розбійних нападів, 49 пограбувань та 10 незаконних заволодінь транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено три одиниці саморобної вогнепальної зброї та 150 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 372 особи, у яких вилучено 22,9 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 744 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 21 особу.

Упродовж минулої доби порушено 329 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 142 – у сфері службової діяльності, у тому числі 32 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 181 дорожньо-транспортну пригоду, у яких 16 осіб загинуло та 198 – травмовано.

Іноземець показав свою силу – відібрав мобільний телефон…

У Харкові працівники міліції затримали 29-річного іноземця, який відібрав мобільний телефон у 20-річного жителя Харківської області.

Тіло жінки знайденому в одному з столичних контейнерів для сміття

У столиці в одному з контейнерів для сміття працівники міліції знайшли тіло невідомої жінки. Нею виявилася 44-річна особа без певного місця проживання й роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримали 42-річного киянина, який під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілій.

На Харківщині працівники міліції затримали 31-річну місцеву жительку, яка під час сварки та спільного вживання спиртних напоїв завдала ножем смертельних тілесних ушкоджень місцевому жителю.

За 60 гривень позбавив життя

У Маріуполі оперативники знайшли тіло чоловіка. За підозрою у вбивстві затримали 26-річного місцевого жителя, раніше судимого. З’ясувалося, що він дерев’яним бруском завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому й викрав 60 гривень.

Кошти членів кредитної спілки 4,5 мільйона гривень у власну кишеню

На Черкащині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України – «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», відносно голови правління, його заступника та головного бухгалтера кредитної спілки. Вони упродовж двох останніх років підробили кредитні договори, видаткові ордери, квитанції й заяви на одержання кредиту від імені громадян, які насправді вказані кредити не отримували та заволоділи коштами членів кредитної спілки на загальну суму майже 4,5 мільйона гривень.

Рибінспектор ловив… хабарі

На Запоріжжі за матеріалами відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара», відносно інспектора рибоохорони. Він вимагав та отримав тисячу гривень хабара від місцевого жителя за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за порушення природоохоронного законодавства. Задокументовано ще три факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму 2,5 тисячі гривень. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва.

На Харківщині за матеріалами Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем», відносно директора однієї дочірньої компанії державної акціонерної компанії та головного бухгалтера. Вони упродовж 2003 – 2004 років, без погодження з Фондом державного майна України, реалізували завод, чим завдали збитки державі на загальну суму понад 4,6 мільйона гривень.

У Автономній Республіці Крим за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем» та «Службове підроблення», відносно посадових осіб одного з відділів земельних ресурсів. Вони внесли в офіційні документи завідомо неправдиві відомості та організували незаконне виготовлення проекту землеустрою по відведенню тридцяти громадянам України у власність й громадянину Росії в оренду земельних ділянок для ведення особистого селянського господарства, чим завдали збитки державі на суму 1,9 мільйона гривень.

На Вінниччині за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України – «Зловживання владою або службовим становищем», відносно службових осіб сільської ради, відділу земельних ресурсів та райдержадміністрації. Вони, у порушення вимог Земельного кодексу України, Кодексу України «Про надра» провели землевпорядні дії та передали земельну ділянку площею 42 га у колективну, а потім у приватну власність, у результаті чого державі завдано збитки на загальну суму 465 тисяч гривень.

ДЗГ МВС України

You may also like...