Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 02.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 066 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 307 або (42,6%) з них розкрито «по гарячих слідах». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 9 розбійних нападів, 36 пограбувань та 13 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 10 осіб. У правопорушників вилучено автомат, пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, дві гранати та 265 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 127 осіб, у яких вилучено 4,8 кілограма наркотичних засобів.

До відповідальності за адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, притягнуто 2 277 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 40 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 116 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 67 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 200 дорожньо-транспортних пригод, у яких 18 осіб загинуло та 228 – травмовано.

На ґрунті ревнощів вбив чоловіка

На Донеччині в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річного місцевого жителя. Він на подвір’ї домогосподарства 39-річної громадянки Російської Федерації, під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, завдав ножем смертельних тілесних ушкоджень її чоловіку, а тіло, з метою приховування злочину, вкинув до вигрібної ями.

21-річного гвалтівника затримано

У Харкові працівники міліції затримали 21-річного громадянина, який цього року в зазначеному місті зґвалтував двох місцевих жительок (1985, 1987 р.н., обидві без постійного місця роботи).

Автомат Калашникова… для домашнього вжитку

На Закарпатті оперативники затримали 20-річного юнака, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучили автомат Калашникова.

У Одесі затримано 28-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучили 4 грами кокаїну.

Погоджувати техдокументацію на будівництво довелося за допомогою хабара

На Дніпропетровщині під час дорозслідування кримінальної справи за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України – «Одержання хабара», відносно виконуючої обов’язки начальника одного з міськвиконкомів встановлено ще два факти скоєння нею злочинів. Вона вимагала та отримала відповідно 2,6 тисячі та 900 гривень хабарів від двох приватних підприємців за погодження останнім технічної документації на проведення будівельних робіт.

Розслідуючи кримінальну справу, порушили ще одну

На Донеччині в ході розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», за матеріалами Управління боротьби з організованою злочинністю слідчим управлінням додатково порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.209 КК України – «Легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом» відносно заступника гендиректора, начальника відділу одного з держпідприємств та начальника кошторисного відділу ТОВ. Вони в 2004-2005 роках уклали договори на проведення ремонтно-будівельних робіт зазначеним товариством й завищили вартість виконаних робіт на суму близько 1,3 млн. гривень. У подальшому вказані особи зазначені кошти легалізували, шляхом використання їх в господарській діяльності.

Виявляється, і купити без хабара не завжди просто

На Закарпатті за матеріалами відділення Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України, відносно начальника однієї з філій лісогосподарського підприємства. Він вимагав та отримав 250 доларів США хабара від місцевого жителя за сприяння останньому в придбанні 150 м3 деревини. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва.

На Чернігівщині за матеріалами спеціального міжрегіонального відділу Державної служби боротьби з економічною злочинністю прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно директора лісництва. Він вимагав та отримав 6 тис. грн. хабара від директора приватного підприємства за продовження останньому терміну дії договору на здійснення робіт із заготовки деревини.

Затримано нелегалів

У лісосмузі поблизу села Рівного Любомльського району Волинської області затримано групу нелегальних мігрантів у складі 12 громадян Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

У Великоберезнянського району Закарпатської області за місцем проживання 34-річного місцевого мешканця, без постійного місця роботи, затримано групу нелегальних мігрантів у складі шести громадян Республіки Ірак та двох громадян Ісламської Республіки Пакистан. Іноземців передано прикордонникам.

ДЗГ МВС України

You may also like...