Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 13.11.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 000 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 336 (44,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 41 пограбування, 2 факти незаконного заволодіння транспортним засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 13 осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати та 303 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 104 особи, у яких вилучено 14 кілограмів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 2 118 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 27 осіб.

Протягом минулої доби порушено 106 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво.

Під час нагляду за дорожнім рухом працівниками Державтоінспекції припинено 23 312 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 901 факт керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані. Зафіксовано 231 дорожньо-транспортні пригоди, у яких 37 осіб загинули та 321 – травмовані.

Грабіжник став вбивцею

В місті Дніпропетровську у вересні цього року на вулиці було знайдено в непритомному стані 19-річну місцеву жительку. Через три тижні вона померла в лікарні. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою у скоєні цього злочину затримано 29-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій з метою пограбування.

У місті Маріуполі Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного підданого Королівства Марокко. Попередньо встановлено, що він тиждень тому на вулиці під час раптово виниклої сварки заподіяв ножове поранення 24-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

У Березівському районі Одеської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 24-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі наприкінці травня цього року зґвалтував 22-річну місцеву жительку.

Державний виконавець виконав власну забаганку!

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу державної виконавчої служби, який вимагав та отримав 1,5 тис. грн. хабара від місцевого жителя за непритягнення останнього до кримінальної відповідальності за невиконання ним обов’язків щодо збереження металобрухту, на який було накладено арешт. Прокуратурою міста за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

«Брудну» культуру виявили правоохоронці на Закарпатті

На Закарпатті працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу культури районної державної адміністрації, яка щомісячно отримувала, в якості хабарів, заробітну плату методиста по музичному жанру відділу культури райдержадміністрації за зарахування йому трудового стажу (фактично своїх функціональних обов’язків не виконував). Загальна сума отриманих хабарів, у період з листопада 2006 року по жовтень 2007 року, склала 6,7 тис. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Газопровід продали на металобрухт!

У Калуському районі Івано-Франківської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб сільської ради, які в травні 2006 року без укладення договору купівлі-продажу та іншого оформлення бухгалтерських документів реалізували приватному підприємцю, як металобрухт, частину газопроводу високого тиску, який був прокладений за кошти відкритого акціонерного товариства, чим завдали збитки зазначеному товариству на суму 100 тис. гривень. Районною прокуратурою за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

ДЗГ МВС України

You may also like...