Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 17.12.07

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 573 заяв про злочини. Вжитими заходами 716 (45,5 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 15 пограбувань. За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 175 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб, у яких вилучено 1,2 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 475 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Протягом минулого тижня порушено 375 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 96 – у сфері службової діяльності, у тому числі 9 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 30 – у сфері приватизації, 21 – у сфері банківської діяльності, 20 – у бюджетній сфері, 17 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності, 11 – в агропромисловому комплексі та 10 – у паливно-енергетичному комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 25 326 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 185 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 112 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 16 осіб загинули та 135 – травмовані.

Вбивці хотіли приховати злочин за допомогою вогню

У Мар’їнському районі Донецької області на околиці села у травні цього року на сміттєзвалищі було знайдено обгорілі трупи двох чоловіків без постійного місця проживання й роботи. За висновком судово-медичної експертизи їх смерть сталася внаслідок травми голови. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівниками міліції затримано двох місцевих жителів 16-ти та 19-ти років. Попередньо встановлено, що вони під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, заподіяли смертельні тілесні ушкодження потерпілим, після чого, з метою приховування злочину, тіла підпалили.

У місті Вінниці працівниками міліції на вулиці затримано 19-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 1 грам героїну.

Ревізор «пробачав» недоліки не за дорого!

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито ревізора-інспектора Державної податкової інспекції, який вимагав та отримав 900 грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до адміністративної відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

Інвестиції в будівництво поклали до своєї кишені

В місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб закритого акціонерного товариства, які згідно договору інвестування будівництва офісних приміщень, отримали від приватного підприємства грошові кошти в сумі 6,1 млн. грн., які в подальшому привласнили. Слідчими столичної міліції за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Мер розпорядився бюджетними коштами по-своєму

На Рівненщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадову особу райдержадміністрації, який у 2004 році перебуваючи на посаді міського голови, у порушення вимог Законів України «Про місцеве самоврядування» та «Про державний бюджет України на 2004 рік», незаконно видав розпорядження про перерахування бюджетних коштів у сумі 125,8 тис. грн. на рахунок спеціального фонду комунальної служби міста. Обласною прокуратурою даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.211 КК України (видання нормативно-правових або розпорядчих актів, які змінюють доходи і видатки бюджету).

ДЗГ МВС України

You may also like...