Пресс-релиз о наиболее резонансных преступлениях и событиях на 21.01.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 1 945 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 013 (52,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 7 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійних напади, 28 пограбувань, 6 незаконних заволодіння транспортними засобами.За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, гвинтівку, 2 обрізи мисливських рушниць, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 2 гранати, 1,2 кг вибухівки та 200 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 87 осіб, у яких вилучено 4,5 кілограми наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1 735 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 13 осіб.

Порушено 1 245 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 446 – у сфері службової діяльності, у тому числі 66 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 249 – у бюджетній сфері, 132 – у сфері банківської діяльності, 112 – у паливно-енергетичному комплексі, 90 – у сфері приватизації, 87 – в агропромисловому комплексі та 28 – у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Працівниками Державтоінспекції припинено 26 587 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1 465 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 131 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 24 особи загинули та 198 – травмовані.

Смертельні ревнощі!

У місті Вишгороді Київської області декілька днів тому у своєму будинку знайдено мертвими з ножовими пораненнями 47-річну господарку та її 18-річну доньку, обидві безробітні. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано 19-річного киянина та 18-річного жителя села Лютіж Вишгородського району зазначеної області. Попередньо встановлено, що вони ввечері під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, вбили потерпілих у їх власному будинрку.

Грабіжників-вбивць розшукували півтора місяця

У селі Верхній Пожні Краснопільського району Сумської області у грудні минулого року у власному будинку знайдено мертвим з ножовими пораненнями 78-річного господаря та в непритомному стані з аналогічними пораненнями його 72-річну дружину. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції за підозрою в скоєнні вбивства затримано трьох місцевих жителів віком від 25-ти до 56-ти років. Попередньо встановлено, що вони проникли до будинку потерпілих, вбили господаря, заподіяли вказані поранення його дружині й викрали 3 тис. гривень.

Росіянин у сварці «погарячкував»

У місті Севастополі в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 29-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уночі на вулиці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв ножове поранення живота 23-річному місцевому жителю. Потерпілого госпіталізовано.

«Отелло» з Луганщини

У селі Курячівці Старобільського району Луганської області в будинку 49-річної місцевої жительки колишній її співмешканець – 50-річний місцевий житель, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці поранив у груди господарку, після чого покінчив життя самогубством, провівши постріл у голову. Потерпілу госпіталізовано. Зброю вилучено.

Правоохоронці не дозволили продати Луганчанок у сексуальне рабство!

У місті Краснодоні Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано трьох місцевих жителів віком від 18-ти до 42-х років, які намагалися вивезти до міста Сочі Російської Федерації, з метою продажу сутенерам для сексуальної експлуатації, двох місцевих жительок 17-ти та 19-ти років.

Незваний гість – гірше татарина!

У селі Фасовій Володарсько-Волинського району Житомирської області затримано 48-річного громадянина Республіки Білорусь, який увечері 3 січня в будинку 65-річного пенсіонера, під загрозою фізичної розправи відібрав 250 грн. у господаря.

У селі Курортному Білогірського району Автономної Республіки Крим за місцем проживання 46-річного місцевого жителя працівниками міліції вилучено дві гранати Ф-1 часів Великої Вітчизняної війни.

Харківські міліціонери вилучили вибухівку та патрони у перехожого!

У місті Харкові працівниками міліції на вулиці затримано 56-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 500 грамів вибухівки та 14 патронів калібру 7,62 мм.

На автодорозі біля селища Меліоративного Новомосковського району Дніпропетровської області 48-річний житель обласного центру, власною автомашиною «Шевроле» виїхав на смугу зустрічного руху транспорту й зіткнувся з маршрутним мікроавтобусом «Мерседес» під керуванням 52-річного місцевого жителя Семенчика, що перевозив 18 пасажирів за маршрутом Дніпропетровськ – Павлоград. У результаті водій «Шевроле» та ще троє пасажирів обох транспортних засобів отримали тілесні ушкодження.

Посадовець МНС на порушення ліберально «закривав очі»!

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано інспектора міськвідділу ГУМНС у Волинській області, який вимагав та отримав 200 доларів США хабара від приватного підприємця за не притягнення останнього до адміністративної відповідальності за виявлені порушення протипожежної безпеки. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

Директор «кинув» своїх акціонерів на півтора мільйона!

На Дніпропетровщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю, який у 2002 році, без проведення загальних зборів акціонерів вказаного товариства, видав представнику акціонерного комерційного банку доручення на право розпоряджатись майном товариства, яке знаходилось під кредитною заставою та в подальшому було реалізовано за заниженою вартістю. Унаслідок протиправних дій правопорушника ТОВ завдано збитки на суму понад 1,49 млн. гривень. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

Посадовці потихеньку розпродали приморську зону!

У Новоазовському районі на Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради, які в 2006 році склали фіктивні заяви від імені підставних осіб на виділення земельних ділянок для будівлі житлових будинків. У подальшому, на підставі цих заяв, були незаконно виділені земельні ділянки загальною площею 0,3 гектара вартістю 638 тис. грн., які знаходяться в межах берегової зони Азовського моря. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення).

Посадовці міськради «забули» про тендер?

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб управління житлово-комунального господарства міськради, які в минулому році, у порушення вимог Закону України «Про закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти», без проведення відкритих тендерних торгів, умисно уклали шість угод з рядом комерційних підприємств на проведення ремонтних робіт будівель та споруд, які перебувають на балансі міськради. Унаслідок протиправних дій правопорушників державі завдано збитки на суму 1,2 млн. гривень. Слідчими органів внутрішніх справ за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Будь-який злочин залишає фінансовий слід!

У місті Первомайську Луганської області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб шахти, які в 2003 році при реалізації вугільної продукції комерційним підприємствам не нараховували та не сплатили до державного бюджету ПДВ понад 398 тис. грн., чим завдали державі збитки на вказану суму. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

Одеські правоохоронці викрили комп’ютерних злодіїв!

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників банку, які, шляхом несанкціонованого доступу до банківської комп’ютерної системи, незаконно списали з рахунків клієнтів 500 тис. грн. та перевели зазначені кошти на свій рахунок. У подальшому правопорушники зазначену суму перевели в готівку та привласнили. Слідчими управлінням ГУМВС України в області за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.361 КК України (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), систем та комп’ютерних мереж).

Дозвіл на оренду посадовець підписав за … 18 тисяч гривень!

У Чернівецькій області працівниками підрозділу по боротьбі з організованою злочинністю затримано директора філії державного підприємства, який вимагав та отримав 18 тис. грн. хабара від приватного підприємця за оформлення останньому технічної та дозвільної документації щодо надання йому в оренду земельної ділянки водного фонду. Органами прокуратури за даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...