В Харькове задержаны воры со стажем, «специализировавшиеся» на квартирах и офисах

За останній рік одним із найбільш розповсюджених злочинів з якими зустрічаються правоохоронці стала крадіжка приватного і державного майна. Вже значна кількість харків’ян, а деякі і неодноразово, постраждали від цього виду злочину. Проаналізувавши криміногенну ситуацію міста, для покращення розкриття майнових злочинів керівництвом Харківського міського управління було впроваджено ряд заходів для підвищення ефективності розкриття вказаних злочинів. Невдовзі з’явилися перші результати. Протягом останніх шести місяців до Київського РВ м. Харкова надходили заяви від громадян, в яких повідомлялось про крадіжку майна з офісу або квартири.

Для пошуку злочинців була створена спеціальна розшукова група, яка складалася з працівників карного розшуку ГУМВС України в Харківській області, а також з оперативників Київського РВ.

Правоохоронці ретельно вивчили методи дій крадіїв. Зловмисники проникали до приміщень через металопластикові вікна, що розташовані на перших та других поверхах будинків. Видавлювали їх і пробиралися в середину. Ще одним зі способів проникнення було відривання багетів знизу, в щелині, після чого вони відгинали решітки на вікнах. Основною метою злочинців були ювелірні прикраси та різноманітна офісна техніка.

Крадії діяли обережно, але це не врятувало їх від відповідальності. Після довгих та напружених пошуків вони були затримані. Особи підозрюваних встановили швидко (раніше затримані вже були засуджені за аналогічні злочини), ними виявилися два місцевих мешканця 26 та 33 років. Працювати чоловіки не хотіли, і вирішили знайти більш легкі та швидкі шляхи збагачення, навіть якщо вони суперечать Кримінальному кодексу України. Але жадоба до чужого майна не дозволила зловмисникам вчасно зупинитися.

Наразі Слідчим відділом Київського РВ порушено кримінальну справу за ст. 185 ч.3 Кримінального Кодексу України (крадіжка). Затриманні перевіряються на причасність до схожих злочинів у межах міста та області.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...