Криминальная хроника Украины на 21.03.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 501 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 789 (51,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 4 вбивства, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 61 пограбування, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 24 особи. У правопорушників вилучено 2 пістолети, гвинтівку, 4 обрізи мисливських рушниць, 7 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 600 г вибухівки, 7 електродетонаторів та 316 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 202 особи, у яких вилучено 13,5 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 325 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 218 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 86 – у сфері службової діяльності, у тому числі 14 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 879 дорожньо-транспортних пригод, у яких 21 особа загинула та 155 – травмовані.

В одному з сіл Вільнянського району Запорізької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 14 березня в зазначеному селі, з метою крадіжки, проник на подвір’я місцевого жителя, але був застигнутий господарем, якого вбив ножем.

В місті Луцьк 2 грудня минулого року у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано жителя села Луцького району Волинської області. Попередньо встановлено, що він увечері 30 листопада, з метою крадіжки, проник до квартири потерпілої, але був застигнутий господаркою, й вбив останню.

В місті Львів 4 лютого на вулиці було знайдено в непритомному стані з вогнепальним пораненням голови місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уранці 3 лютого під час спроби викрасти автомашину потерпілого, був застигнутий власником, й пострілами з невстановленої вогнепальної зброї заподіяв поранення останньому. Вживаються заходи щодо розшуку зброї.

В місті Тростянці Сумської області 15 березня в недобудованому будинку було знайдено мертвою з травмою голови місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 12 березня в зазначеному будинку під час зґвалтування заподіяв смертельні тілесні ушкодження потерпілій.

У місті Києві в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів. Попередньо встановлено, що вони у 1996 році, з метою крадіжки, проникли до квартири пенсіонера, але були застигнуті господарем, зв’язали його та втопили у ванній.

У місті Кіровоград в результаті реалізації оперативної інформації затримано місцевих жителів матір й дочку та їх співучасника. Попередньо встановлено, що вони в вересні минулого року вивезли до Італійської Республіки жительку обласного центру, де використовували її для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Кременчуг Полтавської області на території гаражного кооперативу затримано місцевого жителя, у якого вилучено 600 г вибухівки, саморобний револьвер, 68 патронів до різної зброї та 7 електродетонаторів.

У Дарницькому районі міста Києва затримано двох місцевих жителів, у яких вилучено відповідно 4,6 тис. пігулок й 2 тис. таблеток сильнодіючого лікарського засобу “Трамадол”.

В одному з сіл Луганської області на вулиці затримано громадянина Республіки Грузія, у якого вилучено 30 г марихуани.

На Волині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника акціонерного товариства. Він у 2006 році, без одержання у встановленому порядку дозволу на ведення реєстру власників цінних паперів та без отримання відповідної згоди акціонерів, безпідставно виключив з реєстру власників іменних цінних паперів акціонерів, які володіли пакетом акцій вказаного товариства на загальну суму понад 308 тис. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 та ч.4 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника районної лікарні. Вона вимагала та отримала 400 доларів США хабара від місцевої жительки за сприяння останній в отриманні групи інвалідності. Задокументовано ще шість фактів отримання правопорушником хабарів на загальну суму понад 7 тис. гривень. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Івано-Франківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника житлово-експлуатаційної організації. Вона в 2005 році, унаслідок неналежного виконання службових обов’язків, не здійснила пропорційну до нарахованої та виплаченої працівникам організації заробітної плати, сплату страхових внесків до Пенсійного фонду України. Унаслідок протиправних дій правопорушниці державі завдано збитки на загальну суму понад 216 тис. гривень. Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України (службова недбалість).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників приватного підприємства. Вони створили зазначене фіктивне підприємство й впродовж 2006-2007 років через розрахункові рахунки якого незаконно здійснили фінансові операції на суму майже 90 млн. гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.205 КК України (фіктивне підприємництво).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника громадської організації. Він вимагав та отримав 750 грн. хабара від місцевого жителя за успішну здачу внутрішнього іспиту по правилам дорожнього руху. Вживаються заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В АР Крим працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітників товариства з обмеженою відповідальністю. Вони в 2006 році уклали фіктивний договір купівлі-продажу з приватним підприємством, унаслідок чого незаконно отримали право на користування земельною ділянкою площею 0,3 га вартістю 3,4 млн. гривень. Органами слідства УМВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.358 КК України (підроблення документів, печаток, штампів, та бланків, їх збут, використання підроблених документів)

20 березня на околиці одного з селищ Рівненської області наряд міліції зупинив для перевірки вантажну автомашину. На вимогу працівників міліції пред’явити документи, водій несподівано накинувся на міліціонерів та намагався сокирою нанести удар одному з них. Працівник міліції здійснив попереджувальний постріл з табельного пістолета. Нападника це не зупинило. Тому наступним пострілом міліціонер вимушений був захищатися. Він поранив нападника в ногу й затримав його. Нападником виявився місцевий житель.

ДЗГ МВС України

You may also like...