Ялтинца, зарезавшего и сжегшего харьковчанку, взяли дома

14 березня 2008 року до чергової частини Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області від оператора «01» надійшло повідомлення, що під час гасіння пожежі по вулиці Гвардійців Залізничників в домоволодінні було виявлено труп жінки. Прибувши на місце пригоди слідчо-оперативна група встановила, що в будинку знаходиться труп власниці помешкання, 1932 року народження.Як згодом з’ясували експерти смерть жінки настала внаслідок багаточисельних проникаючих колото-різаних ран грудної клітини, голови, печінки та легенів.

За даним фактом було порушено кримінальна справу за ст. 115 КК України (навмисне вбивство).

– Для розкриття цього злочину була сформована група з найбільш досвідчених працівників райвідділу та Харківського міського управління – розповідає начальник Жовтневого РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області підполковник міліції Володимир Ковригін. – Були проведені оперативні дії, внаслідок яких нам вдалося встановити особу, яка можливо причетна до вбивства.

В ході вивчення особи загиблої було встановлено, що вона мешкала у половині приватного будинку, пенсіонерка. Заробляла на життя тим, що здавала кімнату гостям міста подобово в районі залізничного вокзалу протягом 10-15 років, мала як постійних клієнтів так і одноразових квартирантів.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів особу підозрюваного було встановлено та затримано. Ним виявився 33-річний мешканець м. Ялта Автономної Республіки Крим. Як стало відомо, чоловік працював інженером у ВАТ «Укртелеком». До Харкова він прибув у відрядження 12 березня. На вокзалі він домовився з потерпілою про проживання. А на слідуючий день під час виниклої сварки чоловік ножем наніс тілесні ушкодження жінці, від яких остання померла. Після чого аби приховати сліди злочину він розкидав речі, позапалював свічки по кімнатам та, підпаливши будинок, вирушив до м. Ялта.

Наразі чоловік заарештований і утримується в Харківському СІЗО.

ВЗГ ГУМВС України в Харківській області

You may also like...