Криминальная хроника Украины на 07.05.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3566 заяв про злочини. Вжитими заходами 1734 (48,6 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, 5 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 7 розбійних нападів, 39 пограбувань, 12 незаконних заволодінь транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 21 особа. У правопорушників вилучено пістолет, карабін, обріз мисливської рушниці, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, дві гранати, 3,4 кг вибухівки та 224 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 148 осіб, у яких вилучено 6,1 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4543 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Порушено 87 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 36 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. Серед порушених кримінальних справ на пріоритетних напрямах економіки 4 – у бюджетній сфері, 12 – у сфері приватизації, 3 – у паливно-енергетичному комплексі, 4 – у сфері банківської діяльності, 15 – в агропромисловому комплексі.

Працівниками Державтоінспекції припинено 22805 порушень Правил дорожнього руху, допущених водіями, у тому числі 1274 фактів керування транспортом особами, які перебували в нетверезому стані, здійснені виїзди й надано допомогу потерпілим у 119 дорожньо-транспортних пригодах, у яких 23 особи загинули та 140 – травмовані.

В Івано-Франківську на березі річки було знайдено мертвим з ножовим пораненням грудей невідомого чоловіка. Ним виявився 39-річний громадянин без певного місця проживання й роботи. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він уночі, під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв вбив потерпілого.

У місті Глухів Сумської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного місцевого жителя, студента. Попередньо встановлено, що він уночі, під час сварки на ґрунті неприязних відносин вбив каменем громадянку.

У селищі Куликівського району Чернігівської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано двох місцевих жителів, один раніше судимий. Попередньо встановлено, що вони увечері в будинку одного громадянина під час сварки на ґрунті неприязних відносин заподіяли смертельні тілесні ушкодження.

У місті Гайворон Кіровоградської області затримано 42-річного громадянина, без постійного місця роботи, за місцем проживання якого вилучено 3 кг вибухівки.

У столиці затримано 19-річного киянина, без постійного місця роботи, у якого вилучено 900 таблеток “екстазі”.

На Вінниччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб товариства з обмеженою відповідальністю. Вони підробили рішення загальних зборів засновників згаданого товариства на підставі чого реалізували його основні засоби виробництва на загальну суму 380 тис. грн., чим завдали збитки останнім на зазначену суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.3 ст.365 та ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень та службове підроблення).

На Львівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито керуючого відділенням комерційного банку. Він вимагав та отримав 400 євро хабара від місцевого жителя за сприяння дружині останнього в отриманні кредиту в згаданому відділенні. Проводяться заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито заступника директора приватного підприємства. Він надав до банківської установи підроблений державний акт про право власності на земельну ділянку, на підставі чого отримав 250 тис. грн. кредиту. Таким чином банківській установі завдано збитки на вказану суму. Слідчим відділом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.222 КК України (шахрайство з фінансовими ресурсами).

У Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб сільської ради. Вони підробили заповіт від імені жителя села Рівненського району на користь іншого місцевого жителя, відповідно до якого останньому нібито мали належати за спадщиною земельна ділянка та будинок у згаданому селищі. Унаслідок дій правопорушників законним спадкоємцям завдано збитки на суму 100 тис. гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочинів передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 КК України (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення).

На Харківщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу районної державної адміністрації. Він вимагав та отримав 750 грн. хабара від місцевого жителя за видачу йому довідки про розмір заробітної плати для оформлення пенсії. Органами прокурату порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...