Участник киевской ОПГ грабил «заробитчан» с помощью медпрепаратов

Працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в м. Києві розкрили низку розбійних нападів на громадян, які приїздять до столиці залізничним транспортом міжнародного сполучення, а саме «заробітчан». За підозрою у скоєнні цих тяжких злочинів працівники УБОЗ затримали безробітного М. (1968 р. н.), знаного у кримінальних колах на прізвисько «Маз», раніше двічі засудженого за ст. 141 (пограбування) Кримінального кодексу України (в редакції 1961 року). Утім, за перше пограбування суд призначив йому покарання позбавлення волі терміном до 10 місяців, а за друге (!) – до двох років (!) позбавлення волі. За інформацією оперативників, раніше «Маз» належав до потужного організованого злочинного угруповання, розгромленого працівників київського УБОЗу.

Як встановили оперативники УБОЗ, схема злочинних дій була наступною: «Маз» під виглядом приватного таксиста під’їжджав до потягів міжнародного сполучення, зокрема, з Росії та Білорусії. На пероні він обирав потенційну жертву, як правило, трудового мігранта, котрий повертався додому із заробленими коштами. Далі зловмисник пропонував свої транспортні послуги. Під час перевезення він зупиняв автомобіль біля найближчої АЗС і пригощав жертву кавою, додавши у напій медичний препарат феназепам. За висновками фахівців, ця речовина впливає на центральну нервову систему людини та призводить до втрати свідомості, а при передозуванні – до смертельних випадків. В непритомному стані потерпілого зловмисник вивозив за межі Києва. Вже в лісосмузі відбирав кошти та цінні речі, хоча, іноді він залишав жертві 20-З0 гривень – на проїзд.

Під час затримання у підозрюваного вилучено чотири пігулки медичного препарату феназепам та інші речові докази.

Наразі Солом’янським РВ ГУМВС України в Києві вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України.

У разі, якщо Ви стали жертвою таких злочинів звертайтеся до відділу боротьби з організованими групами і злочинними організаціями та міжнародною злочинністю УБОЗ ГУМВС України в м. Києві за телефоном 521-66-29 об 02.

Прес-служба ГУБОЗ МВС України

You may also like...