Криминальная хроника Украины на 03.07.08

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 455 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 620 (46,8 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 7 вбивств, 8 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 4 розбійні напади, 40 пограбувань, 8 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, гранату та 123 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 161 особу, у яких вилучено 41 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 500 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 73 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 36 – у сфері службової діяльності., у тому числі 11 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 996 дорожньо-транспортних пригод, у яких 20 осіб загинули та 168 – травмовані.

В місті Миколаїв 19 червня було знайдено мертвим з ножовим пораненням місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано місцевого жителя, пенсіонера. Попередньо встановлено, що він увечері 17 червня на вулиці в ході раптово виниклої сварки ножем вбив потерпілого.

У Солом’янському районі міста Києва 2 липня о 18.30 затримано громадянина Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що він удень 28 червня на ринку відібрав у місцевого жителя мобільний телефон.

2 липня до міліції надійшло неправдиве повідомлення щодо закладення вибухівки в приміщенні лікарні міста Торез Донецької області. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробила місцева жителька.

На Донеччині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито двох співробітників податкової інспекції. Вони внесли неправдиві відомості до актів перевірок товариства з обмеженою відповідальністю про нарахування сум бюджетних відшкодувань, що стало підставою для незаконного відшкодування ПДВ із державного бюджету в сумі понад 30 млн. гривень. Органами слідства МВС України порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 КК України (перевищення влади або службових повноважень).

На Одещині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника державної установи та спеціаліста відділу земельних ресурсів. Вони під час реформування сільськогосподарського підприємства незаконно видали сертифікати на земельні паї двом жителям одного з селищ, які не являлися членами вказаного сільськогосподарського підприємства. Таким чином зазначеному підприємству завдано збитки в сумі 46,5 тис. гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.367 КК України (зловживання владою або службовим становищем і службова недбалість)

На Миколаївщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника міського водоканалу. Вона вимагала та отримала 250 доларів США хабара від жительки міста за не складання акту перевірки користування водозабором за навмисне пошкодження пломби водоміру. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара)

На Чернігівщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито співробітника сільської ради. Вона підробила рішення згаданої сільради й надала приватному підприємцю земельну ділянку для встановлення торгового намету, за що отримала 10 тис. грн. хабара. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.366 та ч.1 ст.368 КК України (службове підроблення та одержання хабара)

ДЗГ МВС України

You may also like...