Экономическая преступность в Украине: за прошедшие сутки 136 открыто дел

Як повідомили УК в Департаменті Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, упродовж минулої доби порушено 136 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 57 – у сфері службової діяльності, у тому числі 5 – про хабарництво. У Донецьку за матеріалами співробітників Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 Кримінального кодексу України (шахрайство з фінансовими ресурсами), стосовно посадових осіб фермерського господарства. Зловмисники в 2006 році, з метою відкриття кредитної лінії, передали під заставу акціонерному комерційному банку сільгосптехніку, що вже знаходилася в податковій заставі. Внаслідок протиправних дій правопорушників вказаному банку завдано збитки на суму понад 1,4 млн. гривень.

У Житомирській області за матеріалами працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), стосовно керуючого Бердичівського відділення одного з комерційних банків. Шахрай упродовж 2006-2007 років сприяв місцевому жителю в оформленні житлових кредитів на загальну суму понад 500 тис. гривень з використанням підроблених документів на позичальників.

У Полтаві за матеріалами оперативників Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (службове підроблення), стосовно директора приватного підприємства. Правопорушник упродовж 2005-2006 років вносив до податкових декларацій завищені суми податкових кредитів, внаслідок чого державний бюджет недоотримав майже 1,2 млн. грн. податку на додану вартість.

На Хмельниччині за матеріалами працівників Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 і ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем та службове підроблення), стосовно працівників філії приватного підприємства. Зловмисники упродовж чотирьох минулих років вносили до актів приймання продукту тваринництва неправдиві відомості щодо його кількості, на підставі яких перевищили виплату грошових коштів на загальну суму понад 1,5 млн. гривень. У подальшому зазначені грошові кошти були привласнені.

В Черкаській області за матеріалами співробітників Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство), стосовно сільського голови. Він у 2002 році, на підставі фіктивної довідки, незаконно передав майно колишнього колективного сільськогосподарського підприємства фермерському господарству. Таким чином власникам паїв вказаного підприємства завдано збитки на загальну суму понад 120 тис. гривень.

В Чернівецькій області за матеріалами оперативників Державної служби боротьби з економічною злочинністю порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем), стосовно працівників районного управління Пенсійного фонду України. Правопорушники торік незаконно видали довідки товариству з обмеженою відповідальністю та сільськогосподарській акціонерній фірмі щодо відсутності в них заборгованостей з відрахувань до Пенсійного фонду України, на підставі яких зазначені підприємства протиправно отримали з держбюджету понад 100 тис. грн., передбачених на підтримку виробництва продукції рослинництва.

You may also like...