Донецкий УБОП раскрыл убийство гражданина Росии

Як повідомили УК прес-служба ГУБОЗ МВС України, в результаті низки оперативно-розшукових заходів працівники Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Донецькій області затримали двох підозрюваних у вбивстві громадянина Російської Федерації мешканця П’ятигорська (1963 р. н.). Його тіло було знайдено 10 вересня цього року у м. Горлівка із вогнепальним пораненням. Оперативники УБОЗ з’ясували обставини злочину: вранці 10 вересня до будинку по вулиці Соціалістичній під’їхав автомобіль ВАЗ-2110.

Звідти вистрибнули двох невідомих і під загрозою зброї намагалися заштовхати до авто племінника росіянина. Коли він побачив напад на родича, то спробував йому допомогти. Спочатку він намагався перешкодити одному з нападників сісти за кермо автомобілю, але останній відштовхнув його. Після цього громадянин РФ повернувся до будинку і звідти вибіг із пістолетом (за попередніми даними, незареєстрованим „ПМ»). У відповідь на кілька пострілів у вікно їхнього автомобілю, вистрелили і зловмисники. Їхній постріл спричинив потерпілому смертельне поранення грудної клітини. Одночасно його племіннику вдалося вислизнути з машини. Нападники його більше не переслідували. Натомість на великій швидкості залишили місце злочину.

Незабаром їх затримали оперативники Донецького УБОЗ. Нападниками виявилися двоє мешканців м. Вуглегорськ: співзасновник приватного підприємства (1983 р. н.) та раніше засуджений за зґвалтування уродженець Курської області РФ (1959 р. н.). У них вилучено автомобіль ВАЗ-2110 та помпову рушницю «Апачі».

За даним фактом Горлівським міським управлінням міліції порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкції цієї статті передбачають до 15 років позбавлення волі.

Наразі зловмисників затримано у порядку ст. 115 Кримінально-процесуального Кодексу України до обрання судом міри запобіжного заходу.

You may also like...