Криминальная хроника Украины на 02.10.2008

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3444 заяви про злочини. Вжитими заходами 1484 (43,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 3 вбивства, факт завдання тяжких тілесних ушкоджень, 6 розбійних нападів, 24 пограбування, 4 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, саморобний пістолет, 200 грамів вибухівки та 145 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 70 осіб. У них вилучено 21,9 кг наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5974 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 особу.

Упродовж минулої доби порушено 103 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 158 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 24 особи загинули та 201 – травмовано.

У Апостолівському районі Дніпропетровської області було госпіталізовано з вогнепальним пораненням голови 49-річного раніше судимого місцевого жителя. Встановлено, що під час сварки у своєму будинку він застрелив із незареєстрованої мисливської рушниці 50-річну співмешканку, після чого намагався покінчити життя самогубством, провівши постріл із тієї ж рушниці собі у голову. Зброю вилучено.

У місті Запоріжжі в під’їзді житлового будинку було знайдено мертвою з ножовими пораненнями 70-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 31-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що увечері 29 вересня під час раптово виниклої сварки вбив потерпілу ножем.

У Гуляйпільскому районі Запорізької області міліцією затримано 21-річного раніше судимого молодика. Попередньо встановлено, що у квітні цього року він передав 44-річному приватному підприємцю, для подальшої неоплатної експлуатації праці на свинокомплексі, 42-річного чоловіка без певного місця проживання і роботи, за що отримав матеріальну винагороду.

У Новоград-Волинському районі Житомирської області в результаті проведення оперативних заходів міліцією затримано 26-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що у жовтні 2004 року він вивіз до Об’єднаних Арабських Еміратів жительку районного центру, 1984 року народження, після чого продав її сутенерам для подальшої сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на батьківщину.

У місті Сімферополі міліцією затримано 30-річного громадянина Російської Федерації та 21-річного безробітного жителя міста Феодосія. Попередньо встановлено, що увечері 1 жовтня на вулиці міста вони намагалися відібрати сумку у 72-річної жінки.

У Вінницькій області працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито посадовців одного із товариств. Встановлено, що в порушення вимог Законів України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, “Про надра”, “Про питну воду та питне водопостачання” та Водного Кодексу України, вони, без відповідної ліцензії й спеціального дозволу на користування надрами, незаконно видобули понад 1 млн. м куб. води. Завдані державі збитки становлять понад 1 млн. гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

У Луганській області працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито заступника генерального директора та помічника головного інженера одного з державних підприємств. Встановлено, що минулого року, з метою заволодіння грошовими коштами, що надходять з державного бюджету для виконання робіт з ліквідації збиткових вугледобувних та вуглепереробних підприємств області, вони уклали угоду на виконання робіт по ліквідації однієї із шахт. Надалі зловмисники підробили довідки про вартість виконання зазначених робіт та незаконно перерахували генеральному підрядчику – товариству з обмеженою відповідальністю кошти у сумі 1,9 млн. гривень. При цьому вказані роботи практично не проводилися, а кошти у подальшому були перераховані субпідрядникам – двом іншим товариствам з обмеженою відповідальністю та одному приватному підприємству, після чого були переведені у готівку й привласнені. Державі завдано збитки на зазначену суму. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито головного лікаря однієї із міських лікарень. Встановлено, що він вимагав та отримав 26 тис. грн. хабара від представника одного з приватних підприємств за підписання акту введення в експлуатацію та здійснення пусконалагоджувальних робіт медичного обладнання Прокуратурою міста порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У Харківській області працівниками Державної служби боротьби із економічною злочинністю викрито начальника районної лікарні ветеринарної медицини. Встановлено, що посадовець отримав 1 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння в отриманні останнім ветеринарної довідки для подальшого здійснення підприємницької діяльності на ринках райцентру. Прокуратурою району зазначеної області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 КК України (одержання хабара).

ДЗГ МВС України

You may also like...