В Хмельницкой области воровку разыскали спустя 8 лет

Споконвіку побутує думка, що за будь-який злочин рано чи пізно наступає покарання.

Не думала і не гадала мешканка одного з сіл на Деражнянщині, що відповідальність за вчинений нею злочин наступить аж через 8 років. Увесь цей час працівники міліції шукали беззаперечні докази, які могли б довести провину жінки. І знайшли. Тепер 46-річна пані постане перед судом за вчинення крадіжки з магазину та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність.

Події, про які правоохоронцям довелося знову згадати через багато років, відбувалися ще у 2000-му році. Початок історії був геть не кримінальним: односельчанка попросила двох 10-річних сусідських дівчаток сходити у магазин та дещо їй купити, а за послугу пообіцяла дати дітям кілька гривень.

Школярки із задоволенням побігли до сільської крамниці, розмірковуючи по дорозі, які ж ласощі краще придбати на обіцяні гроші. Але на подруг чекало розчарування — торговельний заклад був зачинений. Отже, вони не могли виконати доручення жінки, а значить, і отримати грошову винагороду. Коли одна з дівчаток уже намірилась qти до дому з пустими руками, інша запропонувала розбити вітрину і взяти необхідні їм продукти. Так і вирішили. Складаючи у пакет замовлення односельчанки, малолітня ініціаторка крадіжки раптом збагнула, що якщо мама дізнається про її вчинок, то покарання не уникнути. Тому дівчинка вирішила задобрити неньку — прихопила для неї кілька пляшок горілки, до якої матуся була небайдужою. Звісно ж, спокусилися малі злодійки і на солодощі — набрали, скільки змогли розіпхати по кишенях. Згодом заховали своє добро у дуплі старого дерева та розійшлися по домівках.

Коли донька з‘явилася вдома з пляшкою оковитої у руках, матуся зраділа і замість того, аби насваритися на неї за поганий вчинок, з першими сутінками потягла малу до того ж магазину. Цього разу вона змусила школярку залізти у середину та набрати різноманітних консервів і побільше спиртного. На ті часи сума спричиненого власнику торговельного закладу збитку становила 160 гривень, а тоді це були чималі гроші.

Пройшло вісім років, маленька крадійка виросла і одружилася. На щастя, той злочинний досвід був першим і останнім у її житті. А от її мама так і залишилася небайдужою до оковитої. І ось через стільки років у правоохоронців нарешті з‘явилися беззаперечні докази і свідки, які дозволили довести провину жінки і притягнути її до відповідальності. Тепер її небезпідставно звинувачують у вчиненні крадіжки та у втягненні неповнолітньої доньки у злочинну діяльність.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...