Грабителя подвела… пустая бутылка

Близько 20-тої години, у п‘ятницю, 14 листопада, до міліції звернулася  38 літня сумчанка.

 Жінка повідомила, що декілька хвилин тому, невідомий зловмисник пограбував її біля центрального кладовища відібравши сумку з документами та особистими речами. Незважаючи на страх, потерпіла вчинила нападникові опір, і міцно тримала свою сумку, яку в інший бік тягнув грабіжник. Проте сили були не рівні, і отримавши серію ударів руками та ногами з боку чоловіка, жінка випустила свої речі. Перестрибнувши паркан цвинтаря, злодюга сховався серед могил, спустошив сумку, забравши диктофон, кредитну та зарплатну картки, а сумку викинув.

 Потерпіла ж, не гаючи часу, звернулася до міліції, куди чітко повідомила прикмети зловмисника.

 По гарячих слідах працівниками карного розшуку Сумського міськвідділу міліції грабіжника було затримано. Як розповів оперуповноважений сектору карного розшуку Олександр Демченко, схожу за описом людину, він разом з двома своїми напарниками побачив на вулиці Кірова, неподалік від місця вчинення пограбування. Чоловік прямував по доріжці, тримаючи в руках порожню пляшку з під пива, так  наче збирався нанести нею удар. Ця деталь впала в очі операм, тому, що в той же вечір, але двома годинами раніше, тут, біля кладовища, було пограбовано і 18-ти літню сумчанку. Дівчині, яка поверталася з роботи, ударом пляшки грабіжник розбив голову збив її з ніг, та забравши сумку втік на кладовище. Потім, програвши впольовані під час пограбування гроші в залі ігрових автоматів в центрі міста, знову повернувся до кладовища вистежувати чергову свою жертву.

 Сьогодні зловмисник знаходиться під вартою він зізнався уже в двох пограбуваннях, речові докази вилучені. Міліція проводить перевірку 26-ти літнього, вже засудженого за такі злочини чоловіка, щодо  причетності до інших подібних злочинів у м.Суми та області. Згідно кримінального кодексу України за грабежі затриманому може загрожувати від 4-х до 6-ти років позбавлення волі.

Володимир Кузьменко, СЗГ УМВС України в Сумській області 

You may also like...