В Кривом Роге УБОП прикрыл выпуск «левой» водки, налаженный местной преступной группой

Як повідомили УК в Прес-службі ГУБОЗ МВС України, працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області викрили злочинну групу, учасники якої займалася незаконним виробництвом та реалізацією необлікованої алкогольної продукції на території заводу у місті Кривий Ріг.

 Лише за два місяці зловмисники виготовили близько 120 тисяч пляшок фальсифікованої горілки на суму понад 1 мільйон гривень. При цьому вони використовувалися підробні марки акцизного збору: востаннє їх завод отримував ще 2007 року, хоча з 1 липня 2008 року було запроваджено марки акцизного збору нового зразку. У такий спосіб «тіньові ділки» ухилялися від сплати до бюджету акцизного збору та податку на додану вартість. 
 
Під час проведення санкціонованого обшуку на території заводу оперативники виявили лінію з виготовлення не облікованої лікеро-горілчаної продукції та затримали вантажівку з горілкою «Пшенична» на загальну суму у чверть мільйона гривень. Як з’ясували правоохоронці, «ліва» горілка з Кривого Рогу доправлялася до Запоріжжя. 
 
За матеріалами УБОЗ, слідчим управлінням ГУ МВС України в Дніпропетровській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.216 (незаконне виготовлення, підроблення, використання або збут незаконно виготовлених, одержаних чи підроблених марок акцизного збору чи контрольних марок) Кримінального кодексу України.
 
Наразі триває перевірка каналів постачання підроблених марок акцизного збору, а також осіб причетних до протиправної діяльності.
 
За інформацією заступника начальника ГУБОЗ МВС України Вадима Лашука, з початку року спецпідрозділами БОЗ викрито 19 злочинних груп, що діяли у сфері виробництва та обігу спирту та алкогольних напоїв, а також  групу контрабандистів у Вінницькій області, які займалися незаконним увезенням на територію України спирту етилового. Загалом до відповідальності притягуються майже 50 осіб, в тому числі за хабарництво.
 
У зловмисників вилучено майже півмільйона пляшок горілчаних виробів, біля 4 тисяч дал. спирту та 249,4 тисяч марок акцизного збору, у т.ч. 61,3 тисяч – підробних.
 
Сума завданих збитків у кримінальних справах, порушених за матеріалами спецпідрозділів БОЗ, сягає 4 мільйонів гривень, з них відшкодовано – майже 1 мільйон та накладено арешт на майно на суму 200 тисяч гривень.

You may also like...