Чорна магія до добра не доводить

Майже містичне вбивство сталося днями у одному з сіл Шепетівського району. Досвідчені оперативники, яким довелося працювати над його розкриттям, зізналися, що вперше на їх пам‘яті злочин так тісно пов‘язаний із містикою.

 Все почалося з того, що двоє товаришів 19-ти та 32-х років, які серед знайомих вже давно отримали славу шукачів пригод, в черговий раз вирішили підзаробити. Раніше вони уже бралися на пошуки затонулих німецьких танків та збитих літаків, маючи намір отримати винагороду від родичів загиблих солдат Рейху, але безрезультатно. А цього разу доморощені авантюристи спробували нажитися на … чорній магії. Якщо бути точним, то на рідкісній книзі саме з такою демонічною назвою, про яку багато всі чули, але ніхто ніколи її не бачив. 

 А от хлопцям, як вони вважали, пощастило, бо добрий знайомий одного з них володів цим рідкісним і небезпечним виданням. Воно дісталося чоловікові у спадок від старенької бабці-знахарки, у якої той колись винаймав кімнату, а згодом і доглядав її у останні роки життя. Як розповідав новоспечений власник реліквії, старовинна книга налічувала понад три сотні років, мала шкіряну обкладинку, опоясану золотим хрестом. Про неї ходило чимало чуток та легенд. Одна з них, розповідала, що кожного, хто мав стосунок до книги Чорної магії, чекає лиха доля, а то і смерть. Молодики не надали значення страшним віщуванням, а натомість загорілися ідеєю продати ритуальну книгу і негайно взялися за пошуки покупця. З її власником ділки домовилися, що в обмін на магічний антикваріат вони купують йому квартиру в будь-якому місті України, окрім столиці.

 Бажаючий придбати містичну книгу знайшовся швидко за допомогою інтернету. Віртуальний покупець зі столиці пропонував за видання 240 тисяч доларів готівкою. Це ще більше підбило парочку авантюристів до активних дій і вони швиденько підшукали власникові книги підходящу квартиру. Одним словом, усе було готово для оборудки. Справа лишалася за малим — потрібно було нарешті отримати саму книгу на руки. Але це виявилося набагато складніше, ніж навіть знайти покупця. Власник чомусь зволікав з угодою. Врешті-решт у старшого з товаришів, який підробляв таксуванням, увірвався терпець і він, сівши у свою «дев‘ятку» поїхав у село до напарника по оборудці. Ще з порогу він, не зволікаючи, поставив друга перед фактом: або той негайно дістає книгу, або ж йому самому доведеться шукати покупців на материнську квартиру у райцентрі, оскільки до справи долучились серйозні люди, які у разі зриву угоди вимагатимуть матеріальної компенсації. 

 Залишений майже без вибору 19-річний юнак злякався не на жарт і запанікував. Остаточно втративши над собою контроль, він схопив господарську сокиру і зарубав товариша, кілька разів ударивши його лезом по голові. Трохи отямившись від вигляду розбризканої усюди крові, молодик відтягнув мертве тіло до вбиральні на вулиці.

 Після цього хлопець зателефонував двом неповнолітнім товаришам, і сказав, що потрібна їхня допомога, а яка саме — підлітки дізналися уже на місці. Перелякані до смерті побаченим юнаки підкорилися вказівкам свого авторитетного товариша, і, повантаживши труп на господарський візок для сміття, під покровом сутінок вивезли його на сміттєзвалище за людськими городами, де і закопали. Зловмиснику залишилося лише позбутися автомобіля, на якому приїхав потерпілий. Спочатку він замислив скинути його в урвище за селом, але не проїхавши і кілька сотень метрів, машина зламалася. Тоді молодик просто відкотив її на узбіччя і закрив на ключ, ретельно повитиравши перед цим відбитки.

 Тим часом дружина загиблого таксиста наступного дня після його зникнення звернулася до міліції. Оперативники швидко встановили, картину усіх подій і уже незабаром стояли на порозі будинку убивці. Для хлопця це виявилося настільки несподіваним, що він навіть не став заперечувати свою провину.

 Наразі підозрюваний перебуває під вартою. Постати перед судом доведеться і його молодшим товаришам, яких правоохоронці звинувачують у неповідомленні про важкий злочин.

Інна Проник, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області
 

You may also like...