Трагічна смерть у Пасхальну ніч

У ніч Світлого Воскресіння Христового на Хмельниччині троє молодих людей мотоциклом збили пенсіонерку та зникли з місця автопригоди.
Повідомлення про знайдену на автодорозі між селами Полянь та Комарівка мертву жінку у Славутський райвідділ міліції надійшло після другої ночі. А за дві години слідчі уже спілкувалися із винуватцями ДТП, члени ж оперативної групи витягували з розташованої поруч водойми мотоцикл «Іж-Юпітер», на якому пересувалися молодики.

Тієї ночі 77-річна жінка їхала на велосипеді у сусіднє село із пасхальним кошиком на святкове богослужіння, але саме у цей час у зустрічному напрямку на мотоциклі без номерних знаків та освітлення рухались двоє юнаків із дівчиною. Можна тільки уявити, якою була сила зіткнення, якщо речі прихожанки розлетілися навкруг на десятки метрів.

Після падіння молоді люди навіть і не подумали надати медичну допомогу потерпілій та викликати швидку, натомість, водій з дев’ятикласницею на таксі подалися у сусідній Нетішин, а інший неповнолітній пасажир «ховав кінці у воду»: парубок відбуксирував транспортний засіб до річки, де й успішно втопив його.

Наразі порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 286 ККУ «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинили смерть потерпілого», яка передбачає позбавлення волі на строк до 8 років.

Загалом Пасхальна ніч у Хмельницькій області пройшла без грубих порушень громадського порядку. Правопорядок під час святкових заходів, у яких взяло участь близько 400 тисяч подолян, забезпечували 1012 працівників органів внутрішніх справ.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...