Криминальная хроника Украины на 19.05.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 055 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 175 (43%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, вісім фактів спричинення тяжких тілесних ушкоджень, вісім розбійних нападів, 47 пограбувань, дев’ять   незаконних заволодінь транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 20 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, дев’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 600 грамів  вибухівки та 942 набої.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 44 особи, у яких вилучено 8,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, скоєні в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 813 осіб.            

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 92 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 35 – у сфері службової діяльності, в тому числі шість – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 108 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, в яких дев’ять осіб загинули та 127 – травмовані.

 У місті Краматорськ Донецької області 14 травня у своєму будинку знайдено мертвою з ножовими пораненнями 65-річну пенсіонерку. У результаті  оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 39-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо з’ясовано, що він у будинку потерпілої вбив ножем господарку під час раптової сварки, викрав 300 гривень та мобільний телефон. Частину викраденого вилучено.

 У місті Лутугине Луганської області 18 травня в результаті  оперативно-розшукових заходів працівниками міліції затримано 20-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо з’ясовано, що він увечері 17 травня на вулиці завдав смертельних тілесних ушкоджень 21-річному безробітному місцевому мешканцю під час раптової сварки.

 В  Одесі 18 травня працівники міліції затримали 53-річного громадянина Грузії. Попередньо з’ясовано, що він на вулиці під час раптової сварки завдав ножове поранення шиї 59-річному громадянину Російської Федерації, який в кареті швидкої медичної допомоги помер.

 У Печерському районі  Києва працівники міліції затримали 23-річного громадянина Грузії. Попередньо з’ясовано, що він уночі 18 травня, з метою крадіжки, зламав замки вхідних дверей, проник до квартири 25-річної безробітної киянки,  викрав ноутбук, мобільний телефон та 150 гривень.

 У місті Антрацит Луганської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучено 500 грамів вибухівки.

 У Печерському районі  Києва на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного киянина, в якого вилучено два грами кокаїну.

 У  Дніпропетровську  працівники міліції затримали громадянина, в якого вилучено 500 капсул трамадолу.

 У Луганській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито голову садового товариства, котрий вимагав та отримав дві тисячі гривень хабара від мешканця зазначеного району за виділення останньому земельної ділянки на території згаданого товариства. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців кредитної спілки, котрі без відповідної ліцензії (у 2007 році була анульована), незаконно продовжували залучати внески від членів спілки на депозитні рахунки, які в подальшому привласнили. Внаслідок протиправних дій правопорушників членам вказаної спілки завдано збитки на суму понад один мільйон гривень. Прокуратурою  області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366  (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

 У Рівненській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора приватного підприємства, котрий у квітні 2009 року уклав угоду оренди приміщень холодильних камер з відкритим акціонерним товариством та отримав на відповідальне зберігання від державного підприємства матеріальні цінності (м’ясо свинини морожене загальною вагою понад 145 тонн на загальну суму 6,7 мільйона гривень). Встановлено, що отримане зазначеним приватним підприємством м’ясо до вказаних холодильних камер не надійшло. Таким чином державі завдано збитки на згадану суму. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Черкаській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу освіти однієї з районних держадміністрацій, котрий упродовж 2006-2008 років за рахунок коштів районного бюджету покривав витрати орендарів за надані комунальні послуги з теплопостачання та електропостачання при оренді нежитлових приміщень. Внаслідок цього державі завдано збитки на суму понад 36 тисяч гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...