Криминальная хроника Украины на 19.06.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 193 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 207 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, чотири розбійні напади, 38 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено автомат, три карабіни, вісім пістолетів, два обрізи мисливських рушниць, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, чотири гранати, 500 грамів вибухівки та 788 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб, у яких вилучено 10,3 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 691 особу.                    

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 20 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 139 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 46 – у сфері службової діяльності, у тому числі вісім – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 84 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 104 – травмовані.

 У місті Карлівці Полтавської області 18 червня в квартирі 28-річної безробітної місцевої мешканки було знайдено мертвими з рубаними ранами голови господарку, двох її одномісячних синів та в непритомному стані з аналогічними пораненнями її сестру – 42-річну безробітну мешканку Харківської області, яка невдовзі в лікарні померла. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали співмешканця господарки квартири – 28-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він минулого вечора в згаданій квартирі завдав смертельних поранень потерпілим під час сварки на ґрунті ревнощів.

 У Білоцерківському районі Київської області 18 червня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 43-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уранці 30 травня в районному центрі на вулиці пострілом з невстановленої зброї вбив невідомого чоловіка віком до 45 років під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв, після чого втік.  Постраждалим виявився 42-річний безробітний місцевий мешканець.

 У місті Донецьку в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох громадян Республіки Молдова, віком 27 та 26 років. Попередньо встановлено, що вони вночі 16 червня на вулиці зазначеного міста під час раптово виниклої сварки завдали тілесних ушкоджень 49-річному безробітному місцевому мешканцю. Потерпілого госпіталізовано.

 У місті Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 59-річну місцеву мешканку, приватного підприємця. Попередньо встановлено, що вона впродовж травня-червня минулого року вивезла до Російської Федерації трьох мешканців згаданого міста  (віком від 21 до 28 років, усі без постійного місця роботи), де продала їх для подальшої неоплатної експлуатації праці. Потерпілих повернено на Батьківщину.

 У селищі Дворічній Харківської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 24-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він уранці 7 червня в зазначеному селищі зайшов до будинку 48-річного пенсіонера й викрав особисті документи. Викрадене вилучено.

 У Печерському районі міста Києва 18 червня на вулиці працівники міліції затримали 50-річного безробітного мешканця Київської області, у якого вилучили три пластикові пляшки з 21 кілограмом ртуті. Вживаються заходи щодо утилізації зазначеного металу.

 У місті Запоріжжі 18 червня до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні залізничного вокзалу закладено вибухівку. На час проведення обстеження із згаданого приміщення було евакуйовано 90 пасажирів та обслуговуючого персоналу. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 43-річний громадянин без певного місця проживання і роботи. Правопорушника затримано.

 У Лутугинському районі Луганської області працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили  335 грамів вибухівки.

 У місті Золотому Первомайської міськради Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 200 грамів вибухівки та електродетонатор.

 У Дніпровському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 22-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 330 грамів марихуани, 50 грамів амфетаміну та понад 200 таблеток трамадолу.

 У Святошинському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили п’ять грамів кокаїну та 150 пігулок “екстазі”.

 У Шевченківському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили 100 грамів амфетаміну.

 У цьому ж районі столиці працівники міліції затримали 35-річного безробітного місцевого мешканця, з автомашини якого вилучили 15 грамів кокаїну та 30 грамів гашишу.

 На Вінниччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили лікаря районного територіального медичного об`єднання, котра вимагала та отримала 1,3 тисяч гривень хабара від місцевої мешканки за сприяння в проходженні медичного огляду її сина та надання відповідного сертифікату. Задокументовано ще чотири факти отримання правопорушницею хабарів за аналогічні послуги на загальну суму 10 тисяч гривень. Хабарницю затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили державних виконавців районного відділу Державної виконавчої служби одного з управлінь юстиції, котрі вимагали та отримали 4,5 тисяч гривень хабара від директора товариства з обмеженою відповідальністю за винесення постанови про зняття арешту з майна вказаного товариства. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб підрозділу державного підприємства, котрі впродовж 2007-2008 років занизили відомості щодо фактичного видобутку вугілля на 4,2 тисяч тонн, чим завдали збитки державі на суму 7,6 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили працівника лісничого державного підприємства, котрий вимагав та отримав п’ять тисяч гривень хабара від приватного підприємця за надання йому в оренду сільськогосподарської техніки. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого одного з відділень обласного диспансеру, котрий вимагав та отримав одну тисячу гривень хабара від приватного підприємця за видачу медичних довідок щодо придатності до керування транспортними засобами його працівниками. Задокументовано ще 30 фактів отримання правопорушником хабарів за аналогічні послуги на суму понад 15 тисяч гривень. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...