Криминальная хроника Украины на 10.07.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 445 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 378 (43,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, дев’ять розбійних нападів, 42 пограбування, 11 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, обріз мисливської рушниці, 8 одиниць саморобної вогнепальної зброї та 295 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 65 осіб, у яких вилучено 10,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 638 осіб.                       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 17 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 105 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 43 – у сфері службової діяльності, у тому числі шість – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 105 дорожньо-транспортних пригод з потерпілими, у яких 13 осіб загинули та 145 – травмовані.

У Дніпровському районі міста Києва 24 червня у своїй квартирі було знайдено мертвим із травмою голови 51-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 24 червня в квартирі потерпілого, завдав смертельних тілесних ушкоджень господарю під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин. За цим фактом 6 липня порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.121 КК України.

У Рівненському районі Рівненської області у полі поблизу села Бармаків 7 липня було знайдено мертвою 19-річну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок удушення. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою у скоєнні вбивства працівники міліції затримали 26-річного безробітного мешканця обласного центру. Попередньо встановлено, що він уночі 4 липня в зазначеному місці, з метою пограбування, задушив потерпілу.
У Великомихайлівському районі Одеської області 9 липня працівники міліції затримали 68-річного пенсіонера. Попередньо встановлено, що він кілька хвилин тому, пострілом із незареєстрованої мисливської рушниці завдав дробові поранення двом 23-річним безробітним місцевим мешканцям, які намагалися скоїти крадіжку врожаю з городу 41-річної безробітної місцевої мешканки. Потерпілих госпіталізовано. Зброю вилучено.

У Кременчуці Полтавської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 46-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона в січні 2002 року вивезла до Російської Федерації 23-річну безробітну мешканку, де продала її сутенерам для сексуальної експлуатації. Потерпілу повернено на Батьківщину.

У Луганську працівники міліції затримали 34-річного місцевого мешканця, директора приватного підприємства, з автомашини якого вилучили пістолет «Беретта», два електродетонатори, шість набоїв та 5,6 грама амфетаміну.

На Донеччині викрито злочинну групу в складі шести місцевих мешканців, трьох мешканців Львівської області та одного мешканця Тернопільської області. Встановлено, що вони налагодили канал постачання з Російської Федерації до України наркотичних засобів, які впродовж останніх півтора року розповсюджували на території Донецької, Одеської, Херсонської областей та Республіки Польщі. У правопорушників вилучено кілограм амфетаміну, 800 грамів макової соломки та два літри екстракційного опію.

У Дарницькому районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного мешканця Черкас, у якого вилучили 150 грамів амфетаміну.

У Дарницькому районі столиці на вулиці працівники міліції затримали чотирьох безробітних мешканців Дніпропетровська, віком від 32 до 56 років, у яких вилучили загалом 150 грамів кокаїну.

В Оболонському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 51-річного безробітного мешканця міста Львова, у якого вилучили 100 грамів амфетаміну.

У Голосіївському районі столиці в приміщенні однієї з місцевих аптек у 25-річного мешканця міста Шостки Сумської області, фармацевта зазначеної аптеки, працівники міліції вилучили 98 капсул трамадолу та 149 таблеток сильнодіючого лікарського засобу “Димедрол”, які він зберігав та реалізовував без відповідних документів.

У Красноармійському районі Донецької області працівники міліції затримали 32-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 4,1 кілограма канабісу.

У Запорізькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника районного відділу ГУМНС України в області, котрий вимагав та отримав 1,5 тисяч гривень хабара від приватного підприємця за сприяння йому в здійсненні підприємницької діяльності. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У місті Зимогір’ї Слов’яносербського району Луганської області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю в результаті реалізації оперативної інформації затримали двох  місцевих мешканців, віком 28 та 22 років, обоє без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони займалися виготовленням та збутом фальшивих грошей. У правопорушників вилучено 30 фальшивих купюр номіналом 100 гривень, дві – номіналом 50 гривень та комп’ютерну техніку.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили завідуючого однієї з кафедр вищого навчального закладу, котрий вимагав та отримав 200 доларів США хабара від студентки вказаного навчального закладу за затвердження її дипломної роботи. Задокументовано ще два факти отримання правопорушником хабарів на загальну суму п’ять тисяч гривень. Хабарника затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі внесли до податкової декларації неправдиві відомості про суми податкового кредиту, у результаті чого державний бюджет недоотримав майже 1,4 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі у порушення вимог Закону України “Про державний матеріальний резерв”, незаконно реалізували понад 131 тонну м’яса (вартість два мільйона гривень), яке знаходилося в них на відповідальному зберіганні та належало державному підприємству, а отримані кошти привласнили. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України

You may also like...