Криминальная хроника Украины на 14 июля: 2 убийства, 38 ограблений, 3 угона…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5433 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 353 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 2 вбивства, 4 факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, 2 розбійні напади, 38 пограбувань, 3 факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 21 особу. У правопорушників вилучено карабін, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 грамів вибухівки та 859 набоїв.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 62 особи. У них вилучено 25,1 кг наркотиків.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 778 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 осіб.

Упродовж минулої доби порушено 70 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 25 – у сфері службової діяльності, у тому числі 4 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 132 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 16 осіб загинули та 166 – травмовані.

У місті Петровському Краснолуцької міськради Луганської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів міліцією затримано 29-річного місцевого жителя, робітника державного підприємства, який уночі на вулиці згаданого міста мимовільним пострілом з саморобного пістолета поранив у голову свого знайомого.

У місті Торезі Донецької області на вулиці міліцією затримано 48-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, у якого вилучено 300 грамів вибухівки.

У місті Луцьку на залізничному вокзалі міліцією затримано двох громадян Російської Федерації віком 35 та 25 років, у яких вилучено відповідно 0,7 й 0,5 грамів опію.

У місті Києві працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службових осіб управління капітального будівництва відкритого акціонерного товариства, які в грудні 2006 року отримали майже 700 тис. грн. бюджетних коштів, призначених для проведення ремонтних робіт міського каналізаційного колектора, та, у порушення вимог Бюджетного кодексу України, використали їх не за призначенням (на покриття інших статей видатків). Слідчим управлінням ГУМВС в місті Києві порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України).

На Луганщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу Луганської міської ради, яка вимагала та отримала 20 тис. грн. хабара від приватного підприємця за сприяння останньому в перемозі у тендері в придбанні п’ятикімнатної квартири для багатодітної сім’ї. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

В Одеській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито начальника відділу Приморської районної в місті Одесі державної адміністрації, який вимагав та отримав 6 тис. грн. хабара від приватного підприємця за непритягнення його до відповідальності за виявлені порушення в підприємницькій діяльності. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).

У місті Одесі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, які, у порушення вимог Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні», здійснювали незаконну діяльність з організації та проведення азартних ігор у казино. У правопорушників вилучено 12 гральних автоматів, два столи для гри в покер та один стіл-рулетку (загальна вартість понад 460 тис. гривень). Слідчим відділенням одного з райвідділів Одеського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.203 КК України (зайняття забороненими видами господарської діяльності).
 

You may also like...