Як батько з сином скутери викрадали

В Охтирці міліція затримала незвичний «кримінальний дует »- батько з неповнолітнім сином промишляли крадіжками скутерів. Злочини скоювали на території Охтирського району та прилеглому до нього Котеленському районі Полтавської області. Аби убезпечити себе, викрадені скутери  переправляли до одного з сіл  Полтавської області. Але прорахувались. Оперативні співробітники міліції двох областей по розкриттю подібних злочинів працювали у тісній співпраці, тому швидко вирахували зловмисників.

Заяви від місцевих жителів про те, що невідомі зловмисники викрадають залишені без нагляду скутери почали надходити до чергової частини Охтирського міськвідділу міліції ще в травні місяці. Як виявилось, подібні злочини скоювались і в сусідньому з Охтирським – Котеленському районі Полтавської області. Працівники карного розшуку двох областей проаналізувавши оперативну ситуацію вирішили діяти спільними силами. Правоохоронці з’ясували, що злочини скоюються за аналогічним сценарієм, до того ж на місцях споєння злочинів як в полтавській так і в Сумській областях були вилучені ідентичні відбитки слідів взуття.

В поле зору міліціонерів потрапив 40-річний житель с. Камиши Охтирського району та його неповнолітній син. Оперативні співробітники отримали інформацію, що вони планують скоїти ще одну крадіжку, тому вирішили зробити засідку в місці їх можливої появи. Через декілька годин їх затримали « на гарячому» 

Затримані заперечували свою причетність до скоєння злочинів, проте під тиском беззаперечних доказів зізнались. Ініціатором виступив батько. Це він запропонував своєму синові-школяру найлегший спосіб отримання легких грошей. Як не дивно – родина зловмисників на селі вважалась досить пристойною і заможною. «Сімейний підряд» діяв за такою схемою : виїздять в сільську місцевість, обирають вулицю на околиці села, потім ходять і роздивляються на якому з подвір’їв стоять скутери, – розповідає заступник начальника Охтирського міськвідділу міліції Сергій Гузь, – потім син залишається спостерігати на вулиці, а батько заходить у двір і виводить скутер. Після чого один сідає на викрадений скутер, інший на свій і уїжджають. Перевозили їх до Зінькова Полтавської області, де у батька є свій     дім. На сьогодні доведена їх причетність до споєння п’яти крадіжок. Жодного скутера вони не встигли продати. Хотіли реалізувати тоді, коли буде велика партія.»

Враховуючи те, що кожен викрадений скутер можна перепродати за 500 доларів, за декілька місяців такої плідної праці зловмисники поклали б свої кишені досить кругленьку суму. А натомість отримали безкоштовний номер в слідчому ізоляторі. Проти них порушена кримінальна справа, яка передбачає до 8 років позбавлення волі. А міліція вкотре попереджає власників скутерів – не спокушайте крадіїв. Будьте обачними і не залишайте свої транспортні засоби без нагляду. Адже біля кожного скутеру міліціонера не поставити.

Ельвіра Біганова
, СЗГ ГУМВС Сумська область

You may also like...