Криминальная хроника Украины на 06.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 248 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 225 (42,4%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, чотири  факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 42 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 12 осіб. У правопорушників вилучено 110 пістолетів, два обрізи мисливських рушниць, гранату та 176 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 37 осіб, у яких вилучено 21,6 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 6 094 особи.                                      

За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 55 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 19 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять  – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 121 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 20 осіб загинули та 148 – травмовані.

У місті Дніпродзержинську Дніпропетровської області 30 квітня на території складських приміщень відкритого акціонерного товариства було знайдено мертвим з травмою голови 67-річного місцевого мешканця, охоронника зазначених складів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 28-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він уночі 30 квітня на території вищезгаданих складів завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Солом’янському районі міста Києва на станції метрополітену “Вокзальна” працівники міліції затримали 19-річного громадянина Російської Федерації, у якого вилучили 50 грамів конопель.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб державного підприємства, котрі в березні 1998 року незаконно включили до інвентаризаційних відомостей 167 об’єктів незавершеного будівництва й надалі зазначене підприємство приватизувало вищевказані об’єкти. Таким чином державі завдано збитки на суму 5,2 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

У Дніпропетровську працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службовця комунального житлово-експлуатаційного підприємства, котра вимагала та отримала 2,2 тисяч гривень хабара від місцевої мешканки за реєстрацію її в гуртожитку. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб регіональної філії державного підприємства. Встановлено, що вони у порушення вимог Закону України “Про землеустрій”, незаконно внесли до автоматизованої системи державного земельного кадастру відомості щодо права власності земельних ділянки на території двох сільрад громадській організації та оформили останній відповідні державні акти. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 83 мільйони гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364  (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Черкащині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі в 2007 році, на підставі угоди надання в оренду складських приміщень вказаного товариства приватному підприємству, отримали від останнього 805 тисяч гривень оплати, у тому числі за проведення ремонту в зазначених приміщеннях. У подальшому вказане товариство умов угоди не виконало, а грошові кошти привласнило. Прокуратурою Чорнобаївського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

МВС України
 

You may also like...