Криминальная хроника Украины на 27.08.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 096 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 196 (43,1 %) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, п’ять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, шість розбійних  нападів, 33 пограбування, шість фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб. У правопорушників вилучено  пістолет, два обрізи мисливських рушниць, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, 400 грамів вибухівки та 48 набоїв.

 За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 46 осіб. У них вилучено 44,9 кілограма наркотичних засобів

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 8 062 особи.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 18 осіб.

 Протягом минулої доби порушено 130 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 37 – у сфері службової діяльності, у тому числі п’ять – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 122 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких  16 осіб загинули та 150 – травмовані.

 В Оболонському районі міста Києва 25 серпня у своїй квартирі було знайдено мертвою з ножовим пораненням шиї 83-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали безробітного 36-річного жителя Волинської області, який  вбив  жінку у її ж квартирі під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У місті Хмельницькому в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали жителя одного із селищ Кам’янець-Подільського району Хмельницької області та жителя міста Нововолинська Волинської області, віком 40 та 41, обидва без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що вони в грудні 2005 року разом із 46-річним безробітним жителем одного з селищ Дунаєвецького району Хмельницької області у одному з селищ Горохівського району Волинської області пошкодили замок вхідних дверей та проникли до приміщення ковбасного цеху, який належить 44-річному приватному підприємцю. Зловмисники  викрали металевий сейф, у якому знаходилися зареєстрована малокаліберна гвинтівка, 26 тисяч доларів США та 10 тисяч гривень. Крім того встановлено, що вони в січні 2007 року в місті Володимир-Волинському Волинської області увірвалися до міського відділення Луцької філії одного з акціонерних комерційних банків й, погрожуючи зброєю, відібрали в касирів зазначеної філії 126,3 тисяч гривень, 24,4 тисяч доларів США, 590 євро, 330 польських злотих та 12,6 тисяч російських рублів . У затриманих вилучено пістолет.

 У місті Харкові працівники міліції затримали злочинну групу, яка складалася із трьох безробітних, раніше судимих місцевих жителів, віком 18- 24 років. Попередньо встановлено, що вони впродовж цього року в цьому ж місті  скоїли ряд крадіжок особистого майна громадян.

 У Бахчисарайському районі Автономної Республіки Крим у результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного громадянина Грузії, який у цьому ж селі крізь незачинене вікно проник до будинку 35-річної безробітної та викрав два мобільні телефони. Викрадене вилучено.

 У місті Дніпропетровську на вулиці працівники міліції затримали 30-річного безробітного, у якого вилучено 400 грамів вибухівки.

 У Коростенському районі Житомирської області працівники міліції затримали 61-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 30 кілограмів марихуани.

 У Подільському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, у якого вилучили  один грам героїну.

 У місті Сумах працівники міліції затримали 19-річного безробітного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучили три кілограми марихуани.

 У Луганській області  працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадових осіб агенції нерухомості. Вони впродовж 2007 року, шляхом шахрайства, оформили від імені трьох місцевих жителів (без їх відома) та отримали в товаристві з обмеженою відповідальністю кредити на загальну суму понад мільйон гривень. Слідчим відділом Луганського міськуправління внутрішніх справ за цими фактами порушено три кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Тернопільській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито викладача одного із державних вищих навчальних закладів, який вимагав та отримав 2,5 тисяч гривень хабара від місцевого жителя за сприяння у зарахуванні його до коледжу, який є структурним підрозділом цього університету. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК. України

 На Полтавщині працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора одного із сільськогосподарських виробничих кооперативів, який, під час реформування колективного сільськогосподарського підприємства, незаконно реалізував об’єкт незавершеного будівництва (лікарня) балансовою вартістю 233,6 тисяч гривень, чим сільській раді завдав збитки на зазначену суму. Прокуратурою Пирятинського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) КК України.

МВС України

You may also like...