Люди похилого віку під прицілом грабіжників

Двоє з села Безсокирне Білопільського району спробували поцупити майно одинокої жінки похилого віку. Їх навіть не зупинило її повернення додому. Знахабнілі не лише украдене не хотіли повертати, а ще й стусанів старенькій надавали.

Неміч та самотність старих людей не рідко стають каталізатором злочинних намірів. 72-річна жінка, мешканка села Горобівка постраждала від грабунку добре їй знайомих мешканців сусіднього села. Близько о пів на дванадцяту жінки не було удома. Як звикла змолоду, уходячи, біля фіртки залишала палку.
Проходячи повз порожнє подвір’я старої жінки у 54-річного чоловіка та його 55-річної цивільної дружини виник намір поцупити дещо, на їх погляд, потрібне. Що брати вже добре знали, бо були частими тут гостями. Вони заробляли на життя,  винаймаючись допомагати по господарству.

На візок згрузили алюмінієві миски, слюсарний інструмент, дещо з продуктів харчування. А коли виходили, натрапили на власницю усього поцупленого. Жінка почала підіймати галас, кликати на допомогу. Зловмиснику так не хотілося все повертати, що він накинувся зі стусанами на стару, щоби та припинила галасувати, проте запізно.  Нагодилися односельчани, вони і налякали грабіжників та допомогли покинуті речі завезти назад в двір.

 Жінка зателефонувала до доньки, що живе в Білопіллі. А та в свою чергу повідомила міліцію.

Правоохоронці не змусили себе чекати, одразу виїхали на місце. Чоловік написав явку з повинною, він разом зі спільницею наразі під адміністративним арештом в ізоляторі тимчасового утримання. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч.2 ст. 186 за фактом грабежу поєднаного з насильством.

Тетяна Гарбуз, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...