Криминальная хроника Украины на 30.09.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 5 105 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 213 (43,3%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, десять фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 28 пограбувань, два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 25 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, чотири обрізи мисливських рушниць, п’ять одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 300 грамів вибухівки та 168 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 42 особи, у яких вилучено 60,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 9 519 осіб.                                                       

За порушеними кримінальними справами заарештовано 26 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 293 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з них 119 – у сфері службової діяльності, у тому числі 20 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 131 дорожньо-транспортну пригоду з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 158 – травмовані.

У Луганську 27 вересня у своєму будинку було знайдено мертвою 51-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть настала внаслідок ушкодження внутрішніх органів. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 66-річного місцевого мешканця, пенсіонера (перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері). Попередньо встановлено, що він уранці 27 вересня в будинку потерпілої задушив господарку під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Севастополі в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 42-річного громадянина Російської Федерації. Попередньо встановлено, що він удень 28 вересня через вікно проник до будинку 29-річного безробітного місцевого мешканця, викрав ноутбук, мобільний телефон та шість тисяч гривень. Частину викраденого вилучено.

У Печерському районі міста Києва 29 вересня працівники міліції затримали 41-річного громадянина Грузії та 33-річну безробітну киянку. Попередньо встановлено, що вони на зупинці громадського транспорту в 23-річного безробітного мешканця столиці викрали гаманець, у якому знаходилося 225 гривень (вилучено).

У Тельманівському районі Донецької області 28 вересня до міліції звернувся 41-річний безробітний місцевий мешканець та заявив, що впродовж трьох останніх днів невідомі на сільському кладовищі викрали металеві фрагменти з трьох могил. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції за підозрою у скоєному затримали 20-річного місцевого мешканця, робітника відкритого акціонерного товариства.

У Донецьку працівники міліції затримали 29-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 140 грамів вибухівки.

У місті Лисичанську Луганської області працівники міліції затримали 53-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 150 грамів вибухівки.

У Попільнянському районі Житомирської області працівники міліції затримали 34-річного безробітного, раніше судимого киянина, з автомашини якого вилучили 14 кілограмів марихуани.

У Шевченківському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 24-річного безробітного місцевого мешканця, у якого вилучили два грами героїну.

У Білопільському районі Сумської області працівники міліції затримали 43-річного безробітного місцевого мешканця, вдома в якого вилучили 44,1 кілограма марихуани.

У Дніпропетровській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб одного з відділень Дніпропетровської митниці, котрі в минулому році під час митного оформлення дев’яти автомашин занизили їх реальну вартість, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 386,6 тисяч гривень митних платежів. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).
 
В Івано-Франківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову правління гаражного кооперативу, котрий отримав 1,2 тисяч доларів США хабара від місцевого мешканця за прийняття останнього в члени згаданого кооперативу та сприяння у виділенні йому двох земельних ділянок для будівництва гаражів. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Кіровоградській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову агрофірми, котрий у листопаді 1999 року підробив списки осіб, які мають право на отримання земельних ділянок (паїв), унаслідок чого дві особи, котрі не мали на це законних підстав, отримали у власність земельні ділянки загальною площею 15,6 га. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб відкритого акціонерного товариства, котрі, неналежно виконуючи службові обов’язки, у порушення вимог програми робіт із капітального ремонту однієї із свердловин, помилково провели буріння бічного стовбуру вищевказаної свердловини, що призвело до додаткових непередбачуваних витрат на суму 321,2 тисяч гривень. Міжрайонною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.367 (службова недбалість) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб однієї з міськрад, котрі, у порушення вимог Інструкції про порядок видачі дозволів на спеціальне використання лісових ресурсів, упродовж червня-вересня цього року незаконно видавали ордери суб’єктам підприємницької діяльності на вирубку зелених насаджень та заготівлі деревини на території колишнього аеродрому, що не відноситься до компетенції міської ради. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 323,9 тисяч гривень. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.3 ст.365 та ст.246 (перевищення влади або службових повноважень та незаконна порубка лісу) КК України.

У Берегівському районі Закарпатської області 29 вересня працівники міліції затримали групу нелегальних мігрантів у складі чотирьох громадян Сомалійської Демократичної Республіки та одного – Республіки Ірак. Іноземців передано прикордонникам.

МВС України
 

You may also like...