«Хитропороблений» Каськів замовив псевдо-соцопитування в 10 разів дорожче від собівартості

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами України, очолюване Владиславом Каськівим, 19 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Агенція «Вірна лінія» на проведення комплексної оцінки стану інвестиційного клімату регіонів України.

 

Вимірювання інвестиційної привабливості регіонів коштуватиме 587 тис грн., повідомляється в «Віснику державних закупівель».
Угода передбачає аналіз офіційних статистичних даних, офіційної документації новин, аналітики, та іншої інформації, опублікованої протягом п’яти попередніх років, а також проведення соціологічного опитування. Потрібно методом особистого інтерв’ю опитати 600 представників малого, середнього та великого бізнесу в кожному регіоні України та провести глибинні інтерв’ю з 81 експертом (по три в кожному регіоні). В тендерній документації прописано, що списки експертів і підприємців разом з їх контактами та «листами підтримки» і офіційною статистикою для аналізу надає Держагентство.
 
Контент-аналіз статистичних даних має визначити адміністративно-політичні умови розвитку бізнесу та інвестування, інвестиційний потенціал, привабливість та ризики регіонів.
 
Соціологічне опитування має визначити інвестиційні настрої, очікування і побоювання підприємництва загалом по країні та в окремих регіонах. Зокрема підприємці та експерти мають дати оцінку інвестиційної політики центральної та місцевої влади, з’ясувати інвестиційні очікування і побоювання загалом по країні та в окремих регіонах. (повністю технічне завдання тут).
 
Експерт «Наших Грошей» з соціологічного середовища завважив, що собівартість такого дослідження складає до 70 тис грн. Докладніше про це тут.

 

НАШІ ГРОШІ

См. также: В.Каськив (Rattus norvegicus Berkenhout)

You may also like...