В Одессе задержали вооруженного «вора в законе» по кличке «Омар»

 Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю ГУМВС України в Одеській області в ході оперативно-розшукових заходів в Одесі затримано «злодія в законі» на прізвисько Омар, який перебуває у міжнародному розшуку за ГУВС Москви.

Під час затримання Омар назвався громадянином Казахстану та надав документи на інше ім’я, де вказано проживання Алма-Ата.

У результаті особистого огляду з його барсетки вилучено пістолет з чотирма набоями в магазині. Згідно з висновками експерта – це стандартна короткоствольна вогнепальна зброя – нарізний самозарядний пістолет «Steyr Mod» 1909, калібру 6,35 мм., виробництва Австро-Угорщини, який виготовлено промисловим способом і наразі він придатний для стрільби.

Разом зі «злодієм у законі» затримано ще чотирьох осіб, які його супроводжували. Всі вони – уродженці міста Грозний Чеченської республіки, троє з яких мешкають у Москві, а один – у Білгород-Дністровському районі Одеської області.

Нині перевіряється причетність затриманих до скоєння злочинів на території Одещини.

Омар затриманий в порядку ст. 115 Кримінально-процесуального кодексу України. За фактом незаконного зберігання зброї порушено кримінальну справу за ст. 263 ч.1 Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо екстрадиції затриманих до Російської Федерації.

You may also like...