Криминальная хроника Украины за прошедшие сутки: один разбой, 11 ограблений, 3 угона…

Як повідомили УК в Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 412 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 373 ( 40,2 % ) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 11 пограбувань, три факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано шість осіб. У правопорушників вилучено два пістолети, обріз мисливської рушниці, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 62 набої.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 11 осіб. У них вилучено 4,1 кілограма наркотичних засобів

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 500 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано дев’ять осіб.

Протягом минулого тижня порушено 379 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 111 – у сфері службової діяльності, у тому числі 15 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 122 дорожньо-транспортні пригоди з потерпілими, у яких 23 особи загинули та 151 – травмована.

У місті Дніпрорудному Василівського району Запорізької області 8 жовтня на вулиці було знайдено з ножовими пораненнями 60-річну місцеву жительку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 27-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який вбив потерпілу й викрав у неї жіночу сумочку (вилучено).

У Тлумацькому районі Івано-Франківської області неподалік від своєї автомашини було знайдено мертвим з вогнепальним пораненням спини 35-річного безробітного жителя міста Тернополя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали у місті Івано-Франківську 21-річного безробітного жителя міста Запоріжжя, який на автодорозі в салоні автомашини потерпілого пострілом з власної зареєстрованої мисливської рушниці вбив власника авто під час раптово виниклої сварки. Зброю вилучено.

У місті Маріуполі Донецької області 7 жовтня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 51-річного безробітного місцевого жителя та обгоріле тіло невідомої жінки. Нею виявилася 38-річна безробітна місцева жителька. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 52-річного безробітного, раніше судимого жителя міста Макіївки, який на території будівельного майданчика цеглиною вбив потерпілих під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв і для того, аби приховати сліди злочину, підпалив тіло жінки.

У місті Маріуполі Донецької області 10 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 43-річну безробітну. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного місцевого жителя – чоловіка загиблої, який у своїй квартирі завдав смертельні тілесні ушкодження своїй дружині під час раптово виниклої сварки.

У місті Краматорську Донецької області 10 жовтня у будинку 50-річного безробітного було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 31-річного безробітного місцевого жителя та у непритомному стані з аналогічним пораненням шиї господаря будинку (було госпіталізовано). У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, який скоїв цей злочин під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

В Автономній Республіці Крим 10 жовтня на вулиці було знайдено мертвою 18-річну місцеву жительку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок удушення. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 20-річного безробітного місцевого жителя, який на вулиці селища задушив потерпілу й викрав у неї мобільний телефон та вироби із золота (вилучено).

У Кіцманському районі Чернівецької області працівники міліції затримали 31-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя, у якого вилучено 15 грамів героїну, десять грамів кокаїну, шість таблеток екстазі та 15 грамів амфетаміну.

У місті Дніпропетровську працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю затримано двох місцевих жителів, у яких вилучено п’ять фальшивих купюр номіналом 100 гривень та комп’ютерне обладнання для їх виготовлення. Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів чи білетів державної лотереї) КК України .

У Донецькій області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона з січня 2006 року по серпень 2007 року, без отримання відповідної ліцензії, здійснювала будівельні роботи на території міста Донецька. У результаті цього державі було завдано збитки у вигляді несплати податку з прибутку на загальну суму 1,4 мільйона гривень. Слідчим відділом райвідділу Донецького міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.202 (порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України .

У Закарпатській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито посадовців приватного підприємства. Вони упродовж 2006 – 2009 років, у порушення вимог Закону України «Про відходи», без одержання відповідного дозволу, незаконно складували на земельній ділянці площею 0,2 га в одному із селищ Ужгородського району відходи від власного деревообробного виробництва, що призвело до засмічення цієї території. Таким чином територіальній громаді села було завдано збитки на загальну суму понад 1,35 мільйона гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.239 (забруднення або псування земель) КК України.

На Запоріжжі працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито директора та власника приватного підприємства. Він, з метою розкрадання бюджетних коштів, отриманих в якості оплати за виконані роботи, а також для створення фіктивного податкового кредиту з ПДВ для підконтрольних йому підприємств та інших суб’єктів господарювання, створив та керував конвертаційним центром, який складався із семи товариств з обмеженою відповідальністю. Встановлено, що через рахунки цих підприємств було проведено та знято готівкою близько 25 мільйонів гривень, що призвело до ненадходження до бюджету коштів у якості ПДВ у розмірі близько п’яти мільйонів гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

У Львівській області працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрито службовців однієї із міських рад. Вони в грудні 2005 року незаконно передали у власність місцевим жителям вісім земельних ділянок, що фактично знаходяться за межами міста, чим завдали державі збитки на суму 131,4 тисяч гривень. Районною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

You may also like...