Криминальная хроника Украины на 01-02.11.2009

Криминальная хроника Украины на 01-02.11.2009

01.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 534 заяви про злочини. Вжитими заходами 1 349 (38,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – одне вбивство, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 29 пограбувань, п’ять фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано сім осіб, в яких вилучено пістолет, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї та 259 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 24 особи, у яких вилучено 15,6 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 917 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 140 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 45 – у сфері службової діяльності, у тому числі 10 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 103 дорожньо-транспортні пригоди із потерпілими, у яких 24 особи загинули та 129 – травмовані.

 У Новомосковському районі Дніпропетровської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 32-річну громадянку Республіки Узбекистан. Попередньо встановлено, що вона вранці 26 жовтня в зазначеному районі, перебуваючи в квартирі свого 35-річного співмешканця. безробітного, раніше судимого, завдала ножових поранень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Потерпілого госпіталізовано.

 У місті Харкові в результаті проведення комплексу оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали двох безробітних мешканців міста Запоріжжя віком 30 та 27 років і 29-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що вони упродовж березня – червня цього року в місті Харкові скоїли 39 крадіжок особистого майна з квартир громадян.

 У Шевченківському районі міста Києва 30 жовтня в приміщенні магазину спортивного одягу на місці скоєння злочину працівники міліції затримали 24-річного громадянина Грузії, який у зазначеному магазині викрав куртку. Викрадене вилучено.

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у 2007 році надав до філії відділення банківської установи неправдиву інформацію щодо наявності заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі 240 тисяч гривень. Прокуратурою Татарбунарського району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.222 (шахрайство з фінансовими ресурсами) КК України.

 На Одещині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора агропромислової виробничо-комерційної фірми, котра самовільно зайняла земельну ділянку рекреаційного призначення (площа 0,0527 га) на території пляжу в місті Одесі, чим завдала збитки місцевій громаді на суму 152,8 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво) КК України.

 У Херсонській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі на підставі підроблених документів реалізували за 200 тисяч гривень нежитлове приміщення та частину автостоянки площею відповідно 468,4 й 3,1 тис. кв. м (перебувають під арештом за несплату двох мільйонів гривень обов’язкових платежів) місцевому мешканцю. Прокуратурою міста Херсона порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 і ч.2 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем та службове підроблення) КК України.

 У Черкаській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили виконуючого обов’язки директора приватного підприємства, котрий упродовж двох останніх років незаконно привласнив 180 тисяч гривень зазначеного підприємства. Слідчим управлінням порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

 У Берегівському районі Закарпатської області на околиці села Великої Бийгані 31 жовтня працівники міліції затримали трьох нелегальних мігрантів – громадян Ісламської Держави Афганістан. Іноземців передано прикордонникам.

02.11.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 039 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 037 (34,1%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень та 10 пограбувань.

 За незаконне зберігання зброї затримано дві особи, в яких вилучено 175 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 19 осіб, у яких вилучено 1,1 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 4 760 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 16 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулого тижня порушено 915 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 306 – у сфері службової діяльності, у тому числі 27 – про хабарництво.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 91 дорожньо-транспортну пригоду із потерпілими, у яких 11 осіб загинули та 108 – травмовані.

 У місті Іловайську Донецької області 31 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвим із травмою голови 36-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 20-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він удень 30 жовтня в будинку потерпілого вбив дерев’яною палицею господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У Полтавському районі Полтавської області 28 жовтня у своєму будинку було знайдено мертвою з ножовим пораненням живота 86-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 42-річну безробітну, раніше судиму місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона вдень 28 жовтня в будинку потерпілої вбила ножем господарку під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин.

 У Голосіївському районі міста Києва на вулиці працівники міліції затримали 31-річного громадянина Республіки Узбекистан, у якого вилучили п’ять грамів марихуани.

 У Печерському районі столиці на вулиці працівники міліції затримали 41-річного громадянина Грузії, у якого вилучили 0,02 грама героїну.

 У Тарутинському районі Одеської області на околиці селища Серпневого працівники міліції затримали 30-річного громадянина Республіки Молдови, з автомашини якого вилучили 100 грамів кокаїну.

 У Київській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з селищних рад Вишгородського району, котрий вимагав та отримав 11 тисяч доларів США хабара від мешканця райцентру, який за дорученням представляє інтереси трьох місцевих мешканців, за надання останнім в оренду трьох земельних ділянок, загальною площею 0,55 га у межах земель зазначеного району. Хабарника затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

 У Харківській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котра в минулому році внесла до податкових декларацій завідомо неправдиві відомості щодо розміру податкового кредиту, унаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад два мільйони гривень обов’язкових платежів. Прокуратурою міста Харкова порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

 У Чернівецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника начальника відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрий вимагав та отримав 220 євро хабара від місцевого мешканця за видачу йому довідки про відсутність заборгованості по виконавчому провадженню. Підозрюваного затримано. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

You may also like...