Криминальная хроника Украины на 08.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 769 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 931 (40,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два вбивства, три факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 34 пограбування та чотири факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

 За незаконне зберігання зброї затримано чотири особи, в яких вилучено дві одиниці саморобної вогнепальної зброї 5,6 кілограма вибухівки та 45 набоїв.

 За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 21 особу, в яких вилучено 30,2 кілограма наркотичних засобів.

 За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7 855 осіб.

 За порушеними кримінальними справами заарештовано 25 підозрюваних осіб.

 Упродовж минулої доби порушено 55 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 11 – у сфері службової діяльності.

 Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 99 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 12 осіб загинули та 112 – травмовані.

 У Макіївці Донецької області 4 грудня на подвір’ї власного домогосподарства було знайдено мертвим 54-річного безробітного місцевого мешканця. За висновком судово-медичної експертизи його смерть настала внаслідок травми голови. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 3 грудня, з метою крадіжки, проник до будинку потерпілого, вбив господаря металевим прутом, викрав телевізор та посуд. Частину викраденого вилучено.

 У Маріуполі Донецької області 6 грудня у своєму будинку було знайдено мертвим з ножовим пораненням 44-річного безробітного місцевого мешканця. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали співмешканку потерпілого – 50-річну безробітну місцеву мешканку. Попередньо встановлено, що вона ввечері 6 грудня в зазначеному будинку завдала смертельних ушкоджень господарю під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

 У Маловисківському районі Кіровоградської області 6 грудня у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 75-річну пенсіонерку. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 42-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 6 грудня в будинку потерпілої під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв дерев’яною палицею вбив господарку та викрав її особисті речі. Викрадене вилучено.

 У Свердловському районі Луганської області 30 листопада після гасіння пожежі в будинку 80-річного пенсіонера було знайдено мертвим із ножовим пораненням грудей господаря. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 25-річного безробітного місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 29 листопада в будинку потерпілого вбив ножем господаря під час сварки, що виникла на ґрунті неприязних відносин й, з метою приховування злочину, підпалив вказаний будинок.

 У селищі Онуфріївці Кіровоградської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 29-річного громадянина Грузії. Попередньо встановлено, що він удень 6 грудня на вулиці зазначеного селища відібрав у 37-річної місцевої мешканки, виховательки дитячого дошкільного закладу, сумку, в якій знаходилося 140 гривень.

 У Харкові до міліції по спецлінії “102” зателефонував невідомий та повідомив, що в приміщенні одного із супермаркетів закладено вибухівку. На час обстеження із зазначеного приміщення було евакуйовано майже 200 відвідувачів та працівників згаданого супермаркету. Вжитими заходами встановлено, що це безпідставне повідомлення, з хуліганських спонукань, зробив 37-річний безробітний мешканець селища Нової Водолаги. Зловмисника затримано.

 У місті Антрациті Луганської області працівники міліції затримали 45-річного місцевого мешканця, з гаража якого вилучили 5,6 кілограма вибухівки.

 У Кривому Розі Дніпропетровської області працівники міліції затримали 21-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, з орендованого гаража якого вилучили 20 кілограмів макової соломки.

 У Харкові на вулиці працівники міліції затримали 25-річного громадянина Соціалістичної Республіки В’єтнам, у якого вилучили грам героїну.

 В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб товариства з обмеженою відповідальністю, котрі шляхом шахрайства заволоділи коштами в сумі понад 115 тисяч гривень мешканки Сакського району автономії (згідно договору повинні були здійснити будівництво житлового будинку). Слідчим відділом Сімферопольського міськуправління внутрішніх справ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України.

 У Тернопільській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили приватного підприємця, котрий у порушення вимог Закону України “Про ліцензування певних видів господарської діяльності”, без відповідної ліцензії, здійснював оптову та роздрібну торгівлю лікарськими засобами й незаконно отримав прибуток у сумі понад 302 тисячі гривень. Прокуратурою міста Тернополя порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.172 та ч.1 ст.202 (грубе порушення законодавство про працю й порушення порядку зайняття господарською та банківською діяльністю) КК України.

МВС України

You may also like...