Криминальная хроника Украины на 29.12.2009

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 801 заява про злочини. Вжитими заходами 1 862 (38,7%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, один розбійний напад, 24 пограбування та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 15 осіб, в яких вилучено три обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату, 100 грамів вибухівки та понад 120 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 35 осіб, у яких вилучено 5,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 156 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулої доби порушено 106 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 59 – у сфері службової діяльності, у тому числі одну – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 21 особа загинула та 122 – травмовані.

У місті Маріуполі Донецької області 28 грудня в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 48-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 27 грудня в зазначеному місті на вулиці, з хуліганських спонукань, пострілом із власної зареєстрованої мисливської рушниці завдав дробове поранення ноги 33-річному безробітному, раніше судимому мешканцю цього ж міста. Потерпілого госпіталізовано. Зброю вилучено.

У місті Харкові 27 грудня на вулиці працівники міліції затримали 39-річного громадянина Азербайджанської Республіки, у якого вилучили 10 грамів героїну.
На Донеччині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий надав до відділення банківської установи фіктивну довідку про доходи та отримав кредит у сумі 860 тисяч гривень, який не повернув. Прокуратурою Новоазовського району порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.364 та ч.1 ст.366 (зловживання владою або службовим становищем й службове підроблення) КК України.

МВС України

You may also like...