«Так не діставайся же мій голос нікому» – сказав сумський пенсіонер… і порвав бюлетень

А у Крим завезли… «лукаві чорнила» 

Як уже повідомлялося, 6 лютого у Миколаєві 26-літня секретар однієї з виборчих дільниць втратила сумку, в якій лежала… печатка згаданої дільниці. Але згодом пропажу таки вдалося віднайти – ця пані, перебуваючи «під шофе», вважала, що печатку втрачено назавжди. Втім насправді вона знаходилась на виборчій дільниці – напевне, сум’ятиця виникла через алкогольні видіння молодиці, якій все одно не пощастило уникнути відповідальності – щодо неї складено адмінпротокол за ч.2 ст. 189² КУпАП (Порушення правил виготовлення та порядку обліку і зберігання печаток та штампів).

Ще «ранок вибору» на Миколаївщині відзначився доволі оригінальною акцією у Вознесенську. Неподалік тервиборчкому № 133 місцевий житель намагався прикувати себе ланцюгом до стовпа. Чолов’яга таким чином висловлював невдоволення місцевою владою й діяльністю самоврядування, яке несправедливим чином відноситься до його приватного сільськогосподарського підприємства. Доволі швидко до «стовпа невдоволення» прибула міліція й після профілактичної бесіди із її представниками, сей громадянин «розкувався», після чого пішов додому. Іншу «протестну акцію» провів 72- річний пенсіонер у Сумах. На дільниці у Будинку культури «Хімік», отримавши бюлетень для голосування, розірвав його. Членам комісії та працівникам міліції дідусь сказав, що зробив це для того, щоб його голос не дістався жодному з кандидатів.

«Весело» було і правоохоронцям Луганщини, які досі шукають анонімного «мінера», що телефоном сповістив про закладення «пекельної машинки» на чотирьох виборчих дільницях у м. Лутугине. Поки фахівці шукали вибухівку, голосування тут припинялося, а людей евакуйовували. Втім, «бомби» не знайшли, а процес волевиявлення відновили.

У Кам’янці-Подільському на Хмельниччині зафіксували спробу винести виборчий бюлетень з дільниці 28-річним молодиком, вочевидь, «колекціонером» артефактів сучасності. Цей подолянин замість того, щоб опустити до урни бюлетень, вкинув звичайний аркуш паперу, а «документ голосування» намагався винести з собою. Втім, дільничним інспектор, який тут чергував, виявився доволі спостережливим і затримав нахабу. Мало того, міська міліція і прокуратура нині вивчають питання про порушення кримінальної справи за ознаками злочину, передбаченого ст.158 КК України (Неправомірне використання виборчих бюлетенів).

У Криму, судячи з повідомлень, які надходять відтіля, хтось завіз «лукаві чорнила». У Ленінському районі автономії вже зафіксовано 4 факти заповнення виборчих бюлетенів ручками з чорнилами, які з часом зникають. Зокрема, такий випадок зафіксовано в Армянську. Цікаво, що і упродовж першого туру на півострові були схожі випадки. Приміром, у Сімферополі 40-річна член ДВК заявляла про виявлення у кабінці для голосування було виявлено ручку, чорнила якої невдовзі щезали.

Геннадій Карпюк, ДЗГтаМД МВС України

You may also like...