Криминальная хроника Украины на 13-15.02.2010

Криминальная хроника Украины на 13-15.02.2010 

13.02.2010  

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 4 632 заяви про злочини. Вжитими заходами 2 061 або 44,5% з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – три вбивства, 11 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, п’ять розбійних нападів, 37 пограбувань та шість незаконних заволодінь транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 41 правопорушника, у яких вилучено три пістолети, обріз мисливської рушниці, 11 одиниць саморобної вогнепальної зброї, три гранати, 200 грамів вибухівки та 1 120 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 38 осіб, у яких вилучено 17,8 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 7334 особи.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 33 підозрювані особи.

Упродовж минулої доби порушено 111 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 32 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 64 дорожньо-транспортних пригоди із потерпілими, в яких четверо осіб загинули та 77 – травмовані.

У Вінницькому районі Вінницької області в підвалі житлового будинку було знайдено тіло жінки. У результаті оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного жителя обласного центру, робітника товариства з обмеженою відповідальністю, котрий увечері в квартирі потерпілої під час сварки на ґрунті неприязних відносин завдав смертельних тілесних ушкоджень господарці, а тіло викинув до підвалу.

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим у результаті оперативно-розшукових заходів затримано 76-річного пенсіонера, котрий увечері на вулиці зазначеного міста під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв пострілом зі стартового пістолета, переробленого для стрільби набоями калібру 9 мм, вбив 57-річного місцевого мешканця. Зброю вилучено.

У Дніпровському районі міста Києва на місці скоєння злочину затримано двох киян віком 26-27 років, котрі мікроавтобусом “Фольксваген” заблокували рух автомобілю “Деу” товариства з обмеженою відповідальністю, погрожуючи пістолетом відібрали в 31-річного бухгалтера вказаного товариства 300 тисяч гривень й на мікроавтобусі намагалися втекти. У затриманих вилучено пневматичний пістолет та викрадене.

У місті Гадячі Полтавської області затримано 27-річного молодика, за місцем проживання якого вилучено 3,6 кілограма каннабісу.

У місті Вишневому Києво-Святошинського району Київської області на вулиці затримано 19-річного громадянина Російської Федерації, з автомашини якого вилучено два грами метадону. Того ж дня в зазначеному місті затримано його батьків – громадян згаданої держави, з квартири за місцем тимчасового проживання яких вилучено 30 грамів вказаної психотропної речовини.

У Святошинському районі міста Києва на вулиці затримано двох громадян Федеративної Республіки Нігерії, у яких вилучено відповідно 0,5 грама амфетаміну й 150 грамів кокаїну.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділу однієї райдержадміністрації. Вони впродовж 2006-2009 років надавали місцевим жителям висновки щодо погодження відведення їм земельних ділянок для будівництва приватних будинків, які не відповідають містобудівній документації. Таким чином державі завдано збитки на суму понад 100 тисяч гривень. Керченською міжрайонною природоохоронною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального кодексу України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили заступника та головного державного податкового ревізора-інспектора ДПІ в одному з районів області, котрі вимагали та отримали 22 тисячі гривень хабара від місцевого жителя за зменшення штрафних санкцій за виявлені порушення в підприємницькій діяльності вказаного підприємця. Посадовця затримано, ревізору-інспектору обрано запобіжний захід – підписка про невиїзд.

14.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 3 718 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 592 (42,8%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – чотири вбивства, сім фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, три розбійні напади, 28 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 30 осіб, в яких вилучено дві гвинтівки, чотири обрізи мисливських рушниць, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, 900 грамів вибухівки та 558 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 29 осіб, у яких вилучено 9,3 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 5 535 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 19 підозрюваних осіб.

Протягом минулої доби порушено 65 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 16 – у сфері службової діяльності, у тому числі три – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 56 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких шість осіб загинули та 76 – травмовані.

У місті Погребищах Вінницької області 10 лютого у своєму будинку було знайдено мертвим із рубаними ранами голови 86-річного пенсіонера. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні вбивства працівники міліції затримали 31-річного безробітного, раніше судимого мешканця міста Запоріжжя. Попередньо встановлено, що він увечері 7 лютого, з метою крадіжки, проник до згаданого будинку, але був застигнутий господарем й убив його молотком.

У Петропавлівському районі Дніпропетровської області 9 лютого до міліції звернулася 43-річна безробітна місцева мешканка та заявила, що впродовж останніх трьох місяців на місцевому кладовищі невідомі пошкодили пам’ятники на десяти могилах її родичів. У результаті оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєному викрито 53-річну місцеву мешканку, інваліда другої групи (перебуває на обліку в психоневрологічному диспансері).

У місті Євпаторії Автономної Республіки Крим працівники міліції затримали 76-річного пенсіонера, вдома в якого вилучили 200 грамів вибухівки.

У місті Перевальську Луганської області на вулиці працівники міліції затримали 45-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 300 грамів вибухівки.

У Дніпропетровську на вулиці працівники міліції затримали 29-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили чотири кілограми марихуани.

У Калуші Івано-Франківської області на вулиці працівники міліції затримали 23-річного безробітного місцевого мешканця, в якого вилучили 21 грам амфетаміну.

У місті Одесі на вулиці працівники міліції затримали 31-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця, в якого вилучили один грам героїну.

У Донецькій області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб комунального підприємства, котрі в 2007 році, без проведення технічної інвентаризації та за відсутності правовстановлюючих документів, що засвідчують перехід права власності, незаконно здійснили реєстрацію квартири. Внаслідок цього мешканцю міста Донецька завдано збитки на суму понад 800 тисяч гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

На Луганщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора одного з навчальних закладів, котрий упродовж двох останніх років, під виглядом виплати заробітної плати, незаконно здійснив погашення позабюджетних обов’язків за рахунок коштів обласного бюджету. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на суму понад 520 тисяч гривень. Прокуратурою міста Луганська порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 (порушення законодавства про бюджетну систему України) КК України.

На Львівщині працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котрий надав до філії відділення банківської установи неправдиві відомості про наявність заставного майна й незаконно отримав кредит у сумі 950 тисяч гривень. Прокуратурою міста Стрия порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.222 та ч.2 ст.366 (шахрайство з фінансовими ресурсами й службове підроблення) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб відділу Державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, котрі незаконно скасували постанову про закінчення виконавчого провадження та зняття арешту з майна товариства з обмеженою відповідальністю. Надалі майно вказаного товариства було реалізоване на публічних торгах, внаслідок чого зазначеному ТОВ завдано збитки на суму понад 1,7 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

15.02.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2 948 заяв про злочини. Вжитими заходами 1 166 (39,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – два факти завдання тяжких тілесних ушкоджень, два розбійні напади, 12 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами.

За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб, в яких вилучено пістолет, обріз мисливської рушниці, сім одиниць саморобної вогнепальної зброї, гранату та 167 набоїв.

За злочини у сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 21 особу, у яких вилучено 630 грамів наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 3 576 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 14 підозрюваних осіб.

Упродовж минулого тижня порушено 647 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 248 – у сфері службової діяльності, у тому числі 40 – про хабарництво.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 46 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, в яких чотири особи загинули та 64 – травмовані.

У місті Краматорську Донецької області 12 лютого в квартирі 29-річного безробітного місцевого мешканця було знайдено мертвим із ножовим пораненням спини його знайомого – 26-річного безробітного. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного, раніше судимого місцевого мешканця. Попередньо встановлено, що він увечері 12 лютого в зазначеній квартирі вбив ножем потерпілого під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв.

У Кіцманському районі Чернівецької області працівники міліції затримали 26-річну безробітну мешканку обласного центру, в якої вилучили 100 таблеток “екстазі”.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили посадових осіб колективного сільськогосподарського комбікормового підприємства, котрі в червні 2006 року реалізували мешканцю автономії все майно та обладнання згаданого підприємства за заниженою вартістю (83,6 тисяч гривень). Внаслідок цих дій власникам паїв завдано збитки на суму 10,6 мільйона гривень. Органами прокуратури порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Львівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили голову однієї з міськрад та директора приватного підприємства, котрі вимагали 43 тисячі доларів США хабара від двох місцевих мешканців за сприяння останнім в отриманні рішення сесії згаданої міськради про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 0,07 га для будівництва та обслуговування житлового будинку. Хабарників затримано під час отримання частини хабара в сумі 9,5 тисяч доларів США. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

У Луганській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили директора приватного підприємства, котра в жовтні 2008 року, з метою укриття незаконної фінансово-господарської діяльності і мінімізації доходів, отриманих від контрагентів, створила зазначене підприємство й в грудні 2009 року надала до податкових органів підроблені податкові декларації та намагалася незаконно отримати відшкодування ПДВ у сумі 4,9 мільйона гривень. Слідчим відділом управління податкової міліції ДПА в місті Луганську порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.205 та ч.2 ст.366 (фіктивне підприємництво та службове підроблення) КК України.

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили колишнього генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю, котрий уклав із державним підприємством договір та отримав на відповідальне зберігання 430 тонн насіння озимої пшениці, яке, без погодження із згаданим підприємством, реалізував. Внаслідок цих дій державі завдано збитки на загальну суму 1,5 мільйона гривень. Прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

МВС України
 

You may also like...