Виховання, що спричинило смерть

51-річний Олександр житель смт. Недригайлів щоденно намагався навчити свою 40-річну співмешканку поратися по господарству. Методика виховання була досить проста – бив її кулаками, штовхав ногами та звертався за допомогою до підручних засобів (дерев’яна палка, віник та інше). Останнього разу його «добрі наміри» призвели до смерті жінки.

Олександр неодноразово потрапляв у поле зору правоохоронців. Виною усього – горілка. Чоловік щодня вживав цей кріпкий спиртний напій. І кожного разу коли він був на добрячу підпитку, починав виховувати свою співмешканку. То не так борщ зварила, то у хаті не прибрано. Хоча жінку було за що критикувати. Валентина дійсно нічого не хотіла робити, її сенсом життя теж була горілка. Хоч і сварилися вони майже щодня та це не завадило їм прожити разом більше десяти років.

Та не цей раз, для жінки таке виховання виявилося останнім. Як завжди, Олександр прийшов ввечері на добрячу підпитку. «Діставай те, що ти там накуховарила і швидко мені насипай. Та пляшку горілки з собою неси. Є розмова, буду тобі розповідати, що ти знову не так зробила» – з порогу прокричав чоловік. Після того, як у двох розпили пляшку, Олександр, як і обіцяв, почав критикувати жінку. А та почала захищатися. Тоді чоловік схопив дерев’яну палицю, що стояла біля груби і наносячи численні удари по усьому тілу кричав: «Може хоч так мене зрозумієш! Ти живеш у мене в хаті, я тут господар і я наказую тобі щоденно прибирати та готувати їжу». Коли ж Олександр закінчив, спокійно пішов спати. А Валентина ще довго не могла прийти до тями, ходила тинялася по хаті, виходила на вулицю, але не жалілася, що у неї щось дуже болить. Коли жінці трішки полегшало вона лягла спати.

Наступного ранку Олександр побачив, що його співмешканка вже похолола і не дихає. Він швидко викликав лікарів, а ті вже повідомили правоохоронцям. Як з’ясувалося, Валентина померла вночі від внутрішньої кровотечі.

Тепер, міліціонери Недригайлівського райвідділу порушили кримінальну справу за ст. 121 ч.2 КК України «Умисне тяжке тілесне ушкодженя, що спричинило смерть потерпілого», що передбачає позбавлення волі  на строк від семи до десяти років. Ось так «добрі наміри» по вихованню можуть призвести до трагедії.

Анна Скоробагата, СЗГ ГУМВС України в Сумській області

You may also like...