Лихо горлом влізло: перебуваючи у алкогольній лихоманці, подолянин вбив односельця сокирою

Мешканці одного із сіл Чемеровецького району, спостерігаючи за образом життя цієї ще молодої подружньої пари, говорили між собою, що вони таки потраплять у якусь халепу. І чоловік, і його жінка давно зловживали спиртними напоями, виховні бесіди та притягнення їх до адмінвідповідальності за асоціальний та майже бомжацький спосіб життя не діяли. У декого в хлівах та сараях було набагато чистіше та охайніше, ніж у помешканні даної пари.

Вкотре до них навідався давній приятель, спосіб життя якого не набагато відрізнявся. Позаяк усі були залежні від спиртного, то для набуття звичного хмільного стану їм вистачило однієї пляшки оковитої. Коли ж у хід пішли друга та третя, розум втратили геть: гість почав робити непристойні компліменти господині, що також прикладалася до гранчака.

Жарти-жартами, а голові родини зазіхання на своє не сподобалося, він декілька разів зупиняв товариша, а коли той, незважаючи на стиснуті кулаки друга по пляшці і не помічаючи його насупленого обличчя, почав пропонувати залишити їх удвох із молодицею на декілька днів, терпець увірвався. Чоловік, про моральність якого говорити навіть і не доводиться, бо ж має за плечима декілька років ув’язнення за зґвалтування неповнолітньої дитини, все ж позичати свою дружину не збирався; спиртне тільки посилило роздратування — ревнивець схопив сокиру, якою рубав дрова для грубки, та почав один за одним обухом завдавати далеко не тверезому 42-річному чоловікові ударів, куди потрапить. Зупинився п’яниця на дев’ятнадцятому помахові та наказав дружині винести геть уже давно нерухоме тіло потерпілого. Вони були настільки п’яними, що навіть не усвідомлювали: тіло — не сміття, але відтягли його від воріт і кинули прямо у калюжу. Там його і знайшли рано-вранці перші перехожі.

Народне прислів’я говорить: «Пий, та ума не пропий», тож тепер чоловік відповідатиме за скоєне відповідно до статті 115 «Вбивство» Кримінального кодексу України.

Юлія Гринь, ВЗГ УМВС України в Хмельницькій області

You may also like...