Кримські міліціонери затримали в Харкові двох молодиків, підозрюваних у вбивстві цілої родин

2 лютого цього року кримські правоохоронці затримали в Харкові двох молодиків, підозрюваних у скоєнні вбивства сімферопольської родини. 

Події, що передували затриманню, можна порівняти з класичним психологічним трилером.

Двоє молодих людей, 19 та 20 років, дружили з 16-річною дівчиною. Сім’я їх подруги проживала в приватному будинку, розташованому в одному з сімферопольських мікрорайонів. Хлопці бували у дівчини в гостях, були добре знайомі з її батьками, дідусем і бабусею. Обидва вони справляли гарне враження, мріяли відкрити школу танців в Сімферополі.

Ніхто з родини дівчини і уявити собі не міг, які чорні думки виношують її «друзі». Для відкриття школи танців молодикам дуже потрібні були гроші. Розжитися стартовим капіталом вони вирішили у своєї подруги. У їхніх головах народився жахливий задум: вони вирішили вбити всіх членів родини своєї подруги і пограбувати будинок. А реалізувати його запланували в ніч з 29 на 30 січня цього року.

До скоєння злочину готувалися ретельно. Заздалегідь озброїлися ножем, молотком і фрагментом металевої труби. Взяли з собою декілька ємностей з бензином, аби згодом підпалити будинок.

Як пояснив слідчий слідчого відділу Сімферопольського міськуправління міліції Дмитро Фірстов, – вечірній візит гостей домочадців не здивував, оскільки їх давно знали і довіряли їм. У будинку тоді знаходилися їх подруга, її мати і дідусь. Викликавши дівчину на ганок, хлопці стали невимушено базікати з нею. Переконавшись, що домашні не спостерігають за розмовою, один з візитерів затиснув дівчині рота і поволік її до паркану. Не очікуючи нападу дівчина спочатку навіть не чинила опір. Проте, коли другий «товариш» ударив її в спину ножем, голосно закричала від болю. На крик з дому вискочила мати, а за нею дідусь. Залишивши бездиханне тіло дівчини, зловмисники накинулися на її матір, а потім на літнього чоловіка. Один з хлопців цілився ножем у серце жінці, але та інстинктивно встигла прикритися рукою і чотири удари ножем припали в передпліччя. Потім приятелі вбили дідуся своєї подруги. Обшукавши будинок, хлопці забрали грошові. Потім поклали кип’ятильники у ємності з бензином, увімкнули їх і зникли. Однак, займання горючої суміші не сталося, тому й не спалахнув будинок. Після цього зухвалого нападу вижила лише мати дівчини.

До речі, обидва затриманих, які сховалися в Харкові, раніше судимі не були. Ніде не працювали і не навчалися, проживали в неповних сім’ях, без батьків. Вели, в основному, нічний спосіб життя, проводячи час у комп’ютерних клубах. І … мріяли відкрити в місті школу танців.

Наразі обидва затриманих знаходяться в сімферопольському слідчому ізоляторі, порушено кримінальну справу, триває слідство. 

Ольга Кондрашова, ВЗГ ГУМВС України, в АР Крим

You may also like...