Як любитель свіжих огірочків потрапив із теплиці до в’язниці

У с. Чернеччина Охтирського району, молодик вирішив пригоститися свіжими огірочками з теплиці однієї агрофірми, на якій сам же і працював. Тепер молодий чоловік напевно запам’ятає, що крадене гірке на смак. 

«З моєї теплиці вкрали огірки, скільки кілограмів не знаю, та я гадаю багато» – з такою проблемою звернувся до дільничного інспектора директор «Тепличного комбінату». Чоловік, також, пояснив, що підозрює в крадіжці свого слюсаря- сантехніка, який в той час знаходився в теплиці сам.

Міліціонери швидко розпочали перевірку вказаного факту. Невдовзі вони встановили , що крадіжку таки дійсно скоїв той самий слюсар-сантехнік. І вже того ж дня 24-річний Віктор спілкувався зі слідчим. «Так, це я вкрав огірки. І навіщо я це скоїв? Чотири роки я працюю на теплиці. Ну нащо я це зробив – навіть сам не знаю? І що тепер зі мною буде?…» – жалівся Віктор. Але, що зроблено те зроблено.

Того дня Віктор рано приїхав на роботу і відразу почав ремонтувати пристрої крапельного поливу. Через якусь одну-дві години йому захотілося випити. Молодик сів на велосипед і поїхав до магазину. Там купив 250 грамів горілочки та пивка, адже як це пити горілку без пива, тим паче вранці.

Опорожнивши пляшки, Віктор повернувся на роботу. Тепер йому й працювалося веселіше. Так, перевіряючи пристрої поливу, молодий чоловік зайшов до теплиці. «Які тут гарні огірочки, смачненькі. Якщо я трохи їх поцуплю, ніхто ж не помітить.» – майнула у Віктора думка. Він взяв поліетиленовий мішок з-під селітри і почав збирати туди огірки. Та от проблема, як непомітно винести крадені овочі, коли вихід із теплиці виходить на подвір’я агрофірми. Це завдання крадій вирішив дуже легко та швидко. Він порвав плівку теплиці, розбив шибку і через «чорний хід» викинув на огірки вулицю. А потім перекинув мішок за огорожу в чагарник.

«От, все і вийшло, а після роботи заберу огірки» – задоволено подумав чоловік. У кінці робочого дня Віктору зателефонував його начальник і сказав, щоб він підійшов до головного агронома. У кабінеті у агронома, на молодого чоловіка вже чекав працівник міліції. Під час розмови Віктор зізнався в крадіжці.

Правоохоронці вилучили та повернули власнику всі викрадені овочі. А стосовно любителя огірочків порушили кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України – яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.

 

Ірина Товма, СЗГ Охтирського МВ ГУМВС України в Сумській област

You may also like...