Сучасний Отелло зарізав кохану через зраду

22-річний Андрій стверджує, що без тями любив Оксану. Дівчина ж, за його словами, то підтримувала стосунки, то навіть на телефонні дзвінки не відповідала. Така невизначеність тривала уже декілька років. 

Андрій сподівався поговорити з дівчиною під час чергової зустрічі випускників, однак Оксана з якихось причин не з’явилась у школі. Тоді хлопець зателефонував і домовився, що приїде до її батьків у село. Вони весело провели недільний день: рибалили, варили юшку, розважалися, грали в карти, а ще було багато горілки та інших недитячих напоїв. І лише потім Андрій скаже, що у всьому винна оковита.

7 червня близько 5.30 до чергової частини Коростенського міськвідділу надійшло повідомлення про те, що в одному з населених пунктів району у будинку виявлено труп молодої жінки. Медики, які прибули за викликом, констатували смерть внаслідок проникаючого ножового поранення. Згодом цей висновок підтвердився і проведеною судово-медичною експертизою – проникаюче ножове поранення та велика внутрішня крововтрата.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група у складі працівників міськвідділу та УМВС. Серед першочергових завдань міліціонерів було встановлення всіх обставин та особи, причетної до смерті 20-річної дівчини. Незважаючи на те, що на момент вчинення злочину у будинку, окрім потерпілої, було щонайменше ще четверо людей, ніхто з них розповісти, що ж все таки сталося не зміг. Добре підігріті алкоголем, мешканці та гості оселі спали міцним сном. А коли прокинулися, навіть швидку викликали не відразу, настільки несподіваним та незрозумілим був фінал веселого вікенду.

Крок за кроком оперативники почали відновлювати події минулого дня та вечора. Гуляли, розважалися, пили… гуляли, розважалися, пили… Не дивно, що послідовно все згадати, було не так-то просто.

Як розповів заступник начальника Коростенського МВ Леонід Білошицький, працівникам міліції таки вдалося з’ясувати, що у будинку побував заїжджий гість, начебто однокласник Оксани. Однак, окрім імені хлопця, більш нічого про нього вони не знали – ні де жив, ні чим займався, ні куди подівся. Певні обставини вказували на безпосередню причетність хлопця до трагічних подій того вечора. Особу невідомого оперативники встановили уже за декілька годин, ще кілька знадобилось для визначення його місця перебування та затримання, але уже на території Київської області. Відхрещуватись від скоєного хлопець не став.

Як згодом розповів, увечері, коли всі ще сиділи за столом, він захотів покурити, однак цигарок не виявилось. Довелось йти в магазин, пора пізня – все зачинено. Вирішив з’їздити в Коростень (відстань до райцентру не менше 20 кілометрів). Коли повернувся назад, усі вже вляглися і спали. Оксана теж, однак не одна, а з іншим. Андрій зайшов у будинок, двері були незачинені:

– Коли побачив їх, чи злість, чи ревнощі, не знаю, як це називається… Хотів просто уколоти, щоб злякати…

Деталі подальшого нині з’ясовує міліція. Порушено кримінальну справу за ч.1 ст.115 (умисне убивство) Кримінального кодексу України. Наразі встановлено, що затриманий є жителем Лугинського району Житомирщини, проте на даний час тимчасово проживав і працював на території Київської області, раніше уже притягався до кримінальної відповідальності.

(імена змінені)

Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області

You may also like...