Запросив у гості бомжа та через сварку порізав його ножем

У середині червня до чергової частини Павлоградського міськвідділу міліції надійшло повідомлення: на перехресті вулиць Полтавської та Горького, неподалік від річки Вовчої випадкові перехожі виявили труп невідомого чоловіка. 

Виїхавши на місце події слідчо-оперативна група встановила – на тілі невідомого колото-різані рани і численні гематоми та синці.

Швидко особу загиблого допомогли встановити громадяни – мешканці цього району. Виявляється, його тут добре знали – Олександр, 1963-го року народження – був безпритульним. Сімейне життя у нього не склалося, тож залишившись без власного житла, він ночував, де доведеться, – якщо пощастить, то під дахом, а ні – на вулиці. Перебивався випадковими заробітками на розташованому поблизу колгоспному ринку, брався за будь-яку роботу – вантажник, двірник і таке інше, зловживав спиртними напоями. Іншим словом, думка про нього у знайомих була як про нікчемну людину, але таку, яка нікому не робила зла.

Перевірка отриманої інформації невдовзі допомогла міліціонерам встановити особу підозрюваного у вбивстві Олександра та картину жахливих подій.

У поле зору правоохоронців потрапив 45-річний Микола, який мешкав неподалік від того ж таки ринку, мав кілька кімнат у будинку барачного типу та вбитого добре знав. В той вечір, Олександр попросився переночувати у Миколи. Останній дозволив. Вранці наступного дня, Микола повернувся у своє «приміщення» та виявив гостя дуже п’яним, який створив безлад у кімнатах. Розлютившись, господар став стусанами виганяти Олександра геть, але той йти не хотів, оскільки ледве пересувався через велику кількість вжитої оковитої. Зав’язалася бійка, Микола схопив кухняний ніж та завдав небажаному гостеві кілька ударів у груди, після чого йому все ж таки вдалося випхнути Олександра за хвіртку.

Через кілька годин його знайшли мертвим. У висновку судмедексперта зазначено, що смерть настала внаслідок проникаючого поранення: один з ударів став смертельним – кухонний ніж зачепив серце Олександра.
За даним фактом Павлоградським МВ міліції порушена кримінальна справа: Микола звинувачується в умисному вбивстві, він заарештований і знаходиться під вартою. Триваэ слідство.

ВЗГ ГУМВС України в Дніпропетровській області

You may also like...