Мільйони всупереч зобов’язанням

Так для себе вирішив спростувати відомий усім вислів «Договір дорожче за гроші» один з керівників приватних фірм, що займалась оптовою торгівлею молочними продуктами.  

45-річний бізнесмен, зловживаючи службовим становищем та діючи з корисливих спонукань, у лютому 2008 року всупереч умов кредитного договору без відома та отримання письмового дозволу банку отримав грошові кошти на загальну суму понад 7 з половиною млн. грн., що в подальшому використав на користь свого підприємства.

«Схема шахрайських махінацій» була спланована таким чином:  лихо-підприємець перерахував з кредитного рахунку свого підприємства на адресу інших фірм грошові кошти у розмірі майже півтора млн. грн.

Згодом, впродовж 2-х діб зловмисник необґрунтовано повернув зазначену суму на розрахунковий рахунок свого підприємства, відкритий у іншому банку, тим самим позбавивши першого банка – кредитора можливості контролювати використання кредитних грошових коштів.
На сьогодні підприємством не виконані вимоги кредитного договору щодо повернення кредитних коштів та сплати процентів за використання кредитом, а банк не має можливості відшкодування заподіяних збитків за рахунок заставного майна.

У відношенні шахрая порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 209 КК України за фактом легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом та ч.2 ст. 364 КК України за фактом зловживання владою або службовим становищем.

У теперішній час проводяться слідчо-оперативні заходи, спрямовані на встановлення додаткових доказів злочинної діяльності, осіб, причетних до скоєння злочину, а також встановлення наявного майна підприємства, за рахунок якого можливе погашення та відшкодування нанесених збитків.

УПМ ДПА у Харківській області

You may also like...