Криминальная хроника Украины на 15.07.2010

Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 6 846 заяв про злочини. Вжитими заходами 2 914 (42,5%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – шість вбивств, два розбійних напади, шість фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 36 пограбувань та два факти незаконного заволодіння транспортними засобами. 

За незаконне зберігання зброї затримано 22 особи. У правопорушників вилучено гвинтівку, чотири одиниці саморобної вогнепальної зброї, три обрізи мисливських рушниць, чотири гранати та 621 набій.

За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано п’ять осіб, у яких вилучено 7,5 кілограма наркотичних засобів.

За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 27 605 осіб.

За порушеними кримінальними справами заарештовано 31 підозрювану особу.

Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 96 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими, у яких 11 осіб загинуло та 127 – травмовано.

У місті Білицькому Добропільської міськради Донецької області 12 липня на вулиці було знайдено мертвим з травмою голови 62-річного пенсіонера жителя Добропільського району. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного місцевого жителя, робітника одного з державних вугільних підприємств. Попередньо встановлено, що він завдав смертельних тілесних ушкоджень потерпілому під час сварки на ґрунті неприязних відносин.

У Згурівському районі Київської області 12 липня на подвір’ї одного з домогосподарств 47-річний безробітний місцевий житель вбив ножем господаря – 57-річного безробітного місцевого жителя та завдав ножових поранень його дружині – 52-річній безробітній під час сварки на ґрунті неприязних відносин, після чого втік. Потерпілу госпіталізовано. У результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали підозрюваного.

У Білоцерківському районі Київської області працівники міліції затримали 55-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 14 липня на подвір’ї власного домогосподарства пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив 52-річного безробітного місцевого жителя під час сварки та після спільного вживання спиртних напоїв. Зброю вилучено.

У Великомихайлівському районі Одеської області 3 липня на території власного домогосподарства в приміщенні літньої кухні було знайдено мертвою з ознаками удушення 78-річну пенсіонерку місцеву жительку. В результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 21-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він з метою крадіжки проник до літньої кухні потерпілої, але був застигнутий господаркою, й задушив останню.

У місті Щасті Луганської міськради Луганської області в результаті оперативно-розшукових заходів працівники міліції затримали 26-річного безробітного жителя Новоайдарського району. Попередньо встановлено, що він упродовж останніх двох днів у вказаному місті на міському цвинтарі, з хуліганських спонукань, пошкодив плити на пам’ятнику воїнам, загиблим у Великій Вітчизняній війні, та двох могилах.

У місті Одесі 13 липня на території ринку працівники міліції затримали 58-річного іноземного громадянина. Попередньо встановлено, що він на вказаному ринку відібрав у 46-річної місцевої жительки, приватного підприємця, сумку з одягом. Викрадене вилучено.

В Автономній Республіці Крим працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з санаторіїв, котрі в 2008 році не вжили заходів щодо виконання умов контракту представниками іноземної компанії, згідно якого останнім було перераховано 2,1 мільйона доларів США передоплати за поставку меблів та посуду. У результаті цього зазначені товари у передбачений термін до санаторію не надійшли, а сплачені кошти не були повернуті. Прокуратурою автономії порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.207 КК України (ухилення від повернення виручки в іноземній валюті)

В Одеській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили керівника одного з державних підприємств, котрий у минулому році для потреб порту закупив за завищеними цінами 1,7 тисячі тонн паливно-мастильних матеріалів, чим завдав збитки державі на суму майже 850 тисяч гривень. Обласною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

У Чернігівській області працівники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили начальника однієї з залізничних станцій, котра вимагала та отримала 11 тисяч гривень хабара від начальника дільниці товариства з обмеженою відповідальністю за виділення йому вагонів для транспортування. Підозрювану затримано. Прокуратурою району порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) КК України.

МВС України

 

You may also like...